Свързани новини

11.01.2022 09:41

Затягам контрола над общинските дружества: Шефът на СОС

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Внасям доклад в СОС за нови мерки с цел повишаване на контрола в управлението на трите ключови общински дружества – „Топлофикация София“ ЕАД, „Център за градска мобилност“ ЕАД и „Софийски имоти“ ЕАД.


 С промени в уставите се въвежда т.нар. „съвместно представителство“. Всички документи ще се подписват не само от изпълнителните им директори, но и от председателите на директорските бордове.


 Целта на промяната е повишаване на доверието към трите общински дружества, към които заради важността им най-често е насочен публичният интерес.


 Желанието ни е жителите на София да са убедени, че ние като принципал сме положили грижа като сме повишили изискванията за добро управление.


 Ще се минимизират всички потенциални рискове пред дружествата, присъщи на самостоятелното представителство. Постига се своеобразна форма на „текущ“ контрол. Съвместното представителство е доказано добра корпоративна практика в големите компании в целия свят и затова ще се приложи и в общински дружества. Чрез него ръководителите взаимно се контролират, което от една страна предпазва дружествата от рискови и прибързани действия, а от друга - ограничава опасността от предприемане на действия в тяхна вреда.


 Докладите ще бъдат разгледани на първото за 2022 г. заседание на СОС на 13 януари. Съвносители на доклада са колегите Николай Стойнев, Стефан Марков, Прошко Прошков и Карлос Контрера", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев. Снощи той даде позитивен К19-тест, без симптоми е.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.