Свързани новини

30.10.2021 08:10

1,067 млрд.лв. са дълговете на Топлофикация, СО да поеме таксата й сградна инсталация

Видян 2734 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Българският енергиен холдинг, който е кредитор на Топлофикация София за 860 млн. лв., да освети незабавно всички далавери, кражби и злоупотреби в дружеството, което има 1,067 млрд. лв. натрупана загуба и борчове. Започва да се развива дискусия дали трябва Топлофикация София да стане държавно дружество, но тази дискусия е излишна. Дружеството никога няма да изплати тези дългове. Няма друго решение освен Топлофикация София да стане собственост на Българския енергиен холдинг”, заяви председателят на Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова.
„Заради дълговете на Топлофикация - София към Булгаргаз и Българския енергиен холдинг (БЕХ), Булгаргаз не може да изпълнява нормално своите функции и да снабдява клиентите си с газ в цяла България. 130 млн. лв. дългове на Топлофикация София към Булгаргаз бяха изкупени от БЕХ. Отделно столичната топлофикация има 730 млн. лв. задължения към БЕХ или общият размер на дълговете е 860 млн. лв”, обясни Манолова.
„В следващия парламент ще предложим Столичната община да поеме таксата сградна инсталация на столичани. Това са 100 млн. лв. на годишна база. В зависимост от прехвърлянето на дружеството ще настояваме БЕХ да отделя тези средства”, заяви още бившият омбудсман.
„Столичният кмет Йорданка Фандъкова да извади доклада с оценката за състоянието на Топлофикация София и за чадъра на Столична община над дружеството. Внасяме искане по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Настояваме да ни предостави анализа за финансовото и правното състояние на Топлофикация София, изготвен от Американската агенция за търговия и развитие”, каза още Манолова. Тя подчерта, че на Столичната община се предоставят над 950 хил. долара за модернизирането на столичната Топлофикация.



 Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мафия и корупция 31.10.2021 10:56

    Калинката Фандъкова 10 г плува спокойно в тези далавери и не само в тези. Превърнала е общината в приют на всички крадливи и престъпни нефелници, изгонени и изритани заради престъпления и некомпетентност и с мнозинството си в ОС си прави каквото иска. От всичко и от всички крадат на ангро и с обществените поръчки, нефелните непрекъснати ремонти на ремонтите, озеленяването, градската мобилност, абе няма нещо от което да не се краде и все искат милиони и от държавата...Няма ли един да влезе в затвора за назидание?!

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и