Свързани новини

30.09.2021 14:49

Защо всички са оправдани по убийството на Луканов и свързано ли е със смъртта на Илия Павлов?

Видян 7520 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25 години стават на 2 октомври от убийството на Андрей Луканов, което няма да бъде разкрито, също като смъртта на Кенеди, нито пък ще узнаем някога свързано ли е премахването на бившия двукратен премиер на България с елиминирането на заменилия го начело на руските газови проекти у нас Илия Павлов, част от чиято империя – Овергаз, неотдавна стана 50% американска с мисията да ограничи...руската газова доминация у нас и на Балканите?
Няма друго дело, по което обвинените за извършители на убийството са оправдани, защото „признанията” им са изтръгнати с насилие – белезите от него ясно се виждаха по лицата им в съдебната зала, а насилниците им пък са оправдани, защото не могло да се докаже, че са извършили неправомерните действия по адрес на чуждите граждани!

Днес, наричаният кой знае защо „топследовател” по случая Ботьо Ботев, хем твърди, че съдиите не уважили събраните доказателства, хем признава, че единственото от тях – пистолет, свързан с друго убийство, няма никаква връзка с разстрела пред дома му на Андрей Луканов.
Именно Ботев е човекът, който говори като възможен мотив за убийството за конфликт от септември същата година на заседание на дружеството Топенерджи в Москва между експремиера и шефа на Мултигруп Илия Павлов. „Тогава него го изхвърлят, а на негово място слагат Павлов”, „доказва” тезата си Ботев. Тъпо! Който е чел поне една кримка е наясно, че тук мотив няма – защо му е на Илия Павлов да убива Луканов, след като вече му е взел мястото в борда на дъщерното дружество на Газпром.
 На който по-късно ще продаде всички дялове, а руския гигант дълго време държа почти 100% и от преди това дъщерното на Мултигруп дружество Овергаз. Негов пиар в онези години беше Волен Сидеров. А Слави Трифонов беше заведен от Павлов и Дончев, който спонсорираше тогавашното му шоу Хъшове, приютено в софийския хотел на Илия, при тогавашния бос на Газпром Рев Вяхирев в Москва.
Ботев изтъква жалка клюка от онова време: „Павлов е ударил шамар на Луканов на съвещанието, но той не може да го потвърди”.
Самият Илия Павлов беше убит на 7 март 2003 г., също в София, на около километър от лобното място на Луканов на ул. Латинка. Седем години не стигнаха ли да го питат, за да потвърди за шамара. А що за наглост и безочие е сега да му се приписват дела и думи, които няма как да опровергае, защото – удобно за цитиращите ги – е мъртъв.

А този удар с длан по лицето, ако го е имало изобщо, не би ли бил мотив Луканов да му отвърне, както и заради отнетото ръководство на богатото на ресурси дружество Топенерджи? Не е ли точно това нормалната криминална логика. Да, е. Обаче нашето

следствие е водено в точно обратната посока


Доста глупава е и другата, по-скоро приета като основна версия на следствието: Луканов може да е убит от Румен Спасов, понеже „той вкарал в затвора баща му, а после човекът починал”, „нищо че двамата са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева