Свързани новини

31.03.2021 09:00

Защо работещите роми са „невидими” за властта?

Видян 4526 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тома Гарчов е бакалавър по Икономика на туризма. Той има четвърта степен на професионална квалификация „фирмен мениджър” и специалност Вътрешна архитектура от техникума. Областта, в която днес е и неговият собствен бизнес – интериорни ремонти. Той е на 36 г. и говори английски и сръбски, освен родния български...
„Тома е един от образованите и работещите роми, които остават „невидими” и за властта, и за голяма част от обществото. „Невидими”, защото на цялото малцинство е залепен „етикет” и то е третирано като придатък, независимо от стотиците милиони, похарчени уж за интеграцията му. Истината е, че немалко роми допринасят колкото всички останали хора в нашата страна с труда и данъците си за това общество.
По тази причина го и включихме във водената от мен гражданска листа №9 в 23-ти избирателен район. Даваме добър пример, че въпреки нежеланието на системата, на никого не може да бъде отказван шанс и никой няма да бъде социално и политически изключван поради предразсъдъци. Не и в 21-ви век”, разказва Таня Иванова.
„Не познавам много хора, които работят като Тома – още като дете е започнал със семейния занаят – бакърджийството. Не е спрял да се труди, докато е учил. Цялата му фамилия живее по този начин, напук на традицията на изключване в нашето общество, която всички добре познаваме”, допълва тя.
В 23-ти МИР на София имаме и много други прекрасни примери за работещи роми. Някои дори са видими. Даже по телевизията. Например моята приятелка София Маринова. Тя е постигнала всичко в живота си сама, не само със силата на гласа, но и на характера си. И само е загубил, който я е подценил – не са един и двама „умниците”, които са го сторили и си е останало за тяхна сметка.
 Двете се запознахме на тържество при обща позната, с която и двете сме близки. Софи ме покани още


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак