Свързани новини

26.03.2021 09:03

Програми за зелено образование и за повече активности на открито в специални паркове: Т.Иванова

Видян 4870 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пандемията е зло, което можем да превърнем в добро като най-накрая наложим нещо, което във водещите държави от ЕС вече повече от 5 години е водеща тенденция. Насърчаването на активностите на открито. Това е особено важно за децата и за най-възрастните хора, а в периода след карантината ще бъде и още по-съществено за преодоляване на различните психологически и физически измерения на кризата. За наше щастие 23-ти МИР, в който се кандидатирам за народен представител, с неговите 3 планини: Витоша, Люлин и Плана и с неговите паркове има немалък потенциял за развитие в областта на активностите на открито. Това е и един от моите 23 проекта за 23-ти МИР”, разказва Таня Иванова.
„Няма как да имаме Зелена трансформация, завършена до 2027 г., ако веднага не започнем със зеленото образование и не скрепим това законодателно. В остарялата ни просветна концепция гражданското образование по принцип все още не намира място, въпреки всички обещания и приказки на управляващите през последните повече от 10 години. А то час по-скоро трябва да влезе като задължително в програмите, гарантирано и от закона.
Специално внимание трябва да бъде отделено на всичко, свързано със зелената тема – от чистата енергия, през опазването на природата, до здравословния начин на живот, включително здравословното хранене, което е ключът към здравето в 21-ви век, в това число и за имунитет срещу коронавируса.
Това не е само обща култура, както повърхностно ще отсъди някой. Много от професиите на най-близкото бъдеще – буквално в следващите 5-10 години, ще бъдат свързани с тази тематика. И няма по-добра среда за проникване в зеленото образование от природната, от заниманията на открито – интелектуални и физически. Включително най-буквално. Много добре би било да бъде


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева