Плажове с черен пясък

Свързани новини

01.07.2023 07:36

Зашеметяващи плажове с черен пясък, за които не сте подозирали

Видян 8954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато си представяте себе си на плажа, може би си мислите за чайки, за шума на океанските вълни, които се разбиват в брега, и за заравянето на краката в топлия, блестящ бял пясък. А сега си представете този пясък черен - да, черен. Плажовете с черен пясък се срещат много по-често, отколкото си мислите. Всъщност можете да ги откриете навсякъде по света. Започнете да събирате багаж!


Михо но Мацубара-Шидзуока, Япония



С повече от четири мили брегова линия, покрита с над 30 000 вековни борови дървета, и спиращ дъха фон на планината Фуджи, пътуването до този черен пясъчен плаж си заслужава. Дори да го посетите в облачен ден и да не успеете да видите планината, звукът на топлата, кристално чиста вода, която се разбива в брега, ще ви остави в транс.


Плаж Туламбен-Бали, Индонезия



Големите вулканични камъчета, които очертават черните пясъчни брегове на плажа Туламбен, може и да не са най-удобни за ходене с боси крака, но кристално чистите му води със сигурност се харесват на водолазите. След скалистия бряг на плажа водолазите се срещат с впечатляващо подводно шоу от великолепна морска фауна и флора. Говорейки за кристално чиста вода, задължително трябва да видите тези плажове с най-прозрачната вода в света.


Плаж Пуналу'у - Остров Хавай, Хавай



Ако някога сте били на Хавайските острови, има голяма вероятност поне да сте чували за плажа Пуналу'у. Този известен плаж, осеян с прекрасни кокосови палми и покрит с лавов пясък, е лесно достъпен и чудесен за плуване, гмуркане с шнорхел, туризъм, къмпинг и пикник. Освен уникално оцветения си пясък, той е и дом на застрашените от изчезване ястребови и зелени костенурки.


Playa Jardín-Санта Крус де Тенерифе, Испания



Ако сте дошли с цялото семейство, Плая Жардин не може да бъде по-подходяща. Независимо дали искате да правите слънчеви бани, да карате сърф, да посетите красивите градини, да заведете децата си на детските площадки или да посетите някой от концертите на близката сцена, този плаж с черен пясък предлага всичко.


Плаж Тахаруу-Тахити, Френска Полинезия



Друг семеен плаж с черен пясък се намира на южното крайбрежие на Френска Полинезия. Не е необичайно да видите хора, които за първи път се учат да карат сърф на плажа Тахаруу в Таити, тъй като водата почти никога не е претъпкана. На самия плаж има дори малък магазин за закуски, който е удобно разположен.


Плаж Muriwai - Окланд, Нова Зеландия



Наричан още Колония на ганатите, плажът Муривай в Окланд е пълен с хиляди гнездящи ганати. Пресеченият терен дава възможност за безупречни снимки, особено по време на изгрев и залез, а блестящите сини води са пример за посетителите на плажа, които искат да плуват или да се гмуркат с шнорхел.


Източник: rd.com



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби