“Испания е един от основните ни партньори в областта на туризма. Свързват ни много неща, не само защото сме част от общото европейско семейство. Визиите ни по отношение на бъдещето на ЕС,  в частност и на развитието на туристическия продукт също се припокриват в голяма степен с оглед съвпадащи проблеми и интереси.”, заяви от своя страна министър Динкова.

Свързани новини

11.10.2023 16:36

Зарица Динкова: България и Испания ще работят заедно за развитието на по-ефективни политики в туризма

Видян 637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България и Испания ще работят координирано и активно при формирането и налагането на политиките в областта на туризма в рамките на ЕС и Световната организация по туризъм към ООН (СОТ). За това се договориха в Мадрид министърът на туризма Зарица Динкова и държавният секретар по туризъм на Испания Росана Морийо, по време на работна среща, която се проведе на испански език.


“Започнат е процес по оптимизацията на работата на СОТ, като Испания е една от държавите, която ще представлява Европа в него. Това е изключително важно за всички останали държави членки на организацията.”, заяви по време на срещата държавният секретар по туризъм на Испания.


Развитието в областта на туризма е приоритет и за двете страни. В следващите месеци ще се работи целенасочено за по-добра свързаност и повече реклама. Важно е да се повиши и информираността по отношение социално-икономическата важност на сегмента. По официални данни на WTTC (World Travel & Tourism Council) към 2022 г.  в България 270 хил. души са заети в сферата на туризма и свързаните с него подотрасли, в Испания те са 2,4 млн. човека.


“Испания е един от основните ни партньори в областта на туризма. Свързват ни много неща, не само защото сме част от общото европейско семейство. Визиите ни по отношение на бъдещето на ЕС,  в частност и на развитието на туристическия продукт също се припокриват в голяма степен с оглед съвпадащи проблеми и интереси.”, заяви от своя страна министър Динкова.


България участва редовно на едно от най-значимите международни изложения в туризма и най-голямото на пазар Испания - изложението FITUR в Мадрид.


Зарица Динкова и Росана Морийо споделиха общите си приоритети за устойчивост и дигитализация. Беше обменен и опит за добри практики за развитието на висококачествени туристически продукти от палитрата на балнео и Спа, медицински, културно-исторически и приключенски туризъм. Сътрудничеството в тази област ще доведе до увеличаване на потока туристи между двете държави.


По време на срещата беше повдигнат и въпроса за важността на Шенген както за улесняване на  свързаността, така и за сигурността на туристите с оглед на повишеното напрежение на световната сцена.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв