На всеки изложен кадър има QR код, който разказва за мястото и Гугъл може да те заведе до него.

Свързани новини

18.09.2023 09:30

Изложба рекламира София на летището, градският туризъм още през август би рекордите от миналата година по посещения и нощувки

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София е посетена от над 739 000 туристи от началото на годината до края на август, което е голям ръст спрямо миналата година, показва справка на Министерството на туризма. Реализирани са над 1 693 000 нощувки през същия период. За сравнение през цялата минала година са дошли над 586 000 туристи и са осъществени над 1 400 000 нощувки, каза Людмил Пелов, шеф на ОП Туризъм на откриването на изложбата София – толкова много за откриване на летището.


Огромната свършена работа именно с аерогарата и возещите най-много туристи авиокомпании от общинското предприятие през последните 6 месеца дава тези резултати, без да се вдига шум.


Най-голям брой туристи от началото на годината идват от Израел, Германия, Турция и Румъния. Възстановяване има още на пазарите Великобритания и Гърция. Сериозен наплив се забелязва от Италия и Испания.


Изложбата София - толкова много за откриване рекламира  столицата сред пристигащите пътници на летището. Тя е съвместна инициатива на Столичната община, Летище София и общинското предприятие Туризъм. Разположена е покрай зоната за паспортна проверка на Терминал 2. Фотосите могат да бъдат разгледани и от двете страни – от пристигащите на ръкав и от тези, които са превозени с автобуси.


 На всеки изложен кадър има QR код, който разказва за мястото и Гугъл може да те заведе до него.


"Горд съм, че показваме най -доброто от София на нашето летище. Това е чудесен начин пристигащите в България да могат да видят красотата на града”, заяви Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на СОФ Кънект, оператор на Летище София. Той подчерта, че постоянно се откриват нови маршрути и все повече авиокомпании започват да летят до София.

Зам.-кметът на Столична община Ирина Савина-Бангеева, която отговаря за международната дейност и туризма, посочи, че с екипа й са успели да реализират тази нейна дългогодишна мечта.


“София е един модерен европейски град, богат на голямо историческо наследство и зелена природа с много паркове, градинки и планина. София е мултикултурен и толерантен град, който заслужава да се види. С тази изложба всеки, който стъпи на Летище София, има възможност да се наслади на всички картини и чрез тях да успеем да го накараме да посети града ни още веднъж”, каза Ирина Бангеева.

Директорът на общинското предприятие Туризъм Людмил Пелов отбеляза, че пътниците в момента, в който пристигат, ще видят, че се намират на едно прекрасно място. Той подчерта, че столицата може да покаже още много неща, а не само тези от изложените картини.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни