БЛАГОДАРЯ ВИ за емоцията! Няма нищо по-мотивиращо от добрите думи и от критиката. В работата трябва да си готов и за двете, и най-вече да знаеш как да продължиш след грешките и след успехите.

Свързани новини

18.09.2023 09:23

Наложихме скорост на промени, каквато градът не познаваше, нека изборите не ни разломят изкуствено: Фандъкова

Видян 1190 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова, по утвърдила традиция, направи обръщение и към гражданите, и към общинските съветници за празника на града. Те са и последни в нейния исторически мандат като най-дълго управлявал кмет и като първата жена – кмет на столицата за 135 г. При предаването на властта в милионния град на наследника си тя ще има зад гърба си 14 години начело на Столичната.


В обръщението до гражданите Фандъкова честити празника на „любимата ни София”: „ В този ден бих искала да се обърна към всички вас с едно огромно благодаря.
БЛАГОДАРЯ ВИ за доверието. То ми даде увереността и силата да ръководя развитието и промяната на града ни вече 14 години.


БЛАГОДАРЯ ВИ за подкрепата! Тя ми даваше смелостта да започвам големи проекти един след друг – защото София трябваше да догони, да изпревари и нямаше време за губене. В това темпо на работа вие бяхте най-верните ми партньори. Усетихме какво е да живеем в град, в който всяка година се строи и реновира и това изморява. Но заедно наложихме скорост на промяна, каквато градът ни не познаваше. Днес София е различен град и може би най-хубавото е, че всички сме забравили какво беше, когато започнахме.


БЛАГОДАРЯ ВИ за емоцията! Няма нищо по-мотивиращо от добрите думи и от критиката. В работата трябва да си готов и за двете, и най-вече да знаеш как да продължиш след грешките и след успехите.  


БЛАГОДАРЯ ВИ за доблестта и добротата! Уверена съм, че не бихте позволили нито на агресията, нито на популизма да ръководят бъдещето на София. За управлението на град е нужен характер, а не двоен морал, нужни са постоянство и упоритост, тогава трудностите се превръщат в генератор на енергия.


Вие бяхте моят генератор на енергия и сила.


Пожелавам Ви от сърце силата да обичате, дързостта да вярвате, смелостта на негубещите надежда и мъдростта на съграждащите. Бъдете здрави!


За мен беше чест да мечтаем, да създаваме и да променяме София заедно!
БЛАГОДАРЯ ВИ!”.


В обръщението към съветниците, в същия човешки, напълно откровен дух тя каза: „Благодаря на моите колеги за труда и усилията им, за многото свършена работа. Днес няма да изброявам проекти и обекти.
Големите цели се постигат с ежедневни битки, често те остават невидими за околните, а когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един отбор, често прекарвайки повече време заедно, отколкото със своите семейства. Затова Ви благодаря за търпението и че устояхте на денонощния ми тормоз със задачи и обаждания.


Благодаря и на вас, общинските съветници, както за подкрепата, така и за споровете, които многократно сме водили. Отвъд злободневието и нашите различия, остава това, с което реално сме променили живота на хората, а то не е малко. През тези 4 години минахме през много тежки кризи – от световна пандемия, през огромна инфлация и бежански вълни до политическа нестабилност. Като местна власт устояхме, направихме го обединени и не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София.


Често чувам някои да измерват отговорността си с броя на хората, които са гласували за една или друга партия. Отговорността ни е много по-голяма, тя е и пред тези, които изобщо не се интересуват кой взима решенията за града им.


И затова моят призив към Вас в идващите местни избори, е да не създавате изкуствени разломи, да не изграждане несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други, в опит да се харесате на някои. София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си и бъдещето на страната ни. Затова са нужни големи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват.


И понеже днес празнуваме заедно с новите почетни граждани на София, ще си позволя да завърша с думи на писателя Георги Господинов: „вълнението, любопитството и съчувствието към другия, чувствителността и тази грамотност на сърцето ще бъдат важни. Никой няма да ни изпитва, никой няма да ни ги преподава специално. Никой освен живота“.


Затова пожелавам на всички – познавайте София със сърцето си”.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 tornado 19.09.2023 11:02

    Много интересно, г-жо Фандъкова, на всеки уважаващ се беси човек ще му бъде неудобно да се "хвали" с продължителността на мандатите си, когато всички знаят, че ако не бяхте протеже на г-н Бойко Борисов щяхте кротко да си живеете в картофения пояс на Самоков от където произхождате. Големи проекти сте изпълнили ? и кои са те, с какво облагодетелствахте София и допринесохте за облика й, с общинските терени които разпродавахте за тлъсти комисионни, да има кой да Ви провери сметките, кои обекти са от голяма полза за София - решихте паркирането в града ли, или не съсипахте обекти на изкуството и културата или обекти на видни български архитекти ги раздадохте на велики инвеститори да се упражняват в преустройството им независимо, че има някаква имитация на закон за авторското право, или други обекти - от лицето на града като съществуващия повече от половин век и го обезличихтне и направихте отходен гьол за пияници и наркомани които уринират и повръщат в езерото Ариана на входа на София, което беше една емблема на града, да изброявам ли нямат край, да садите китки по край булевердите това ли Ви е просперитета, какво строите всяка година, погледнете тротоарите по улиците - позор, най-очевадно дори пред дирекция "Архитектура и градоустройство", строят мастити инвеститори жилищни и офис сгради които стоят празни, необитаеми, но нали трябва да е "чисто" пък и комисионните не са за пренебрегване, общинския съвет е пълен с неграмотни бездарници, ВИЕ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ ОТ УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯ с какво се напъвате да излезете напред, промяна ? къде е тя, София се строи хаотично от напористи милионери , а кметицата ще остане в историята че е съсипала и дръпнала назад един град съществуващ от векове . На Ваше място всеки достоен човек би се оттеглил тихо и кротко дори да не го забалежат. Нещастие е да имаш очи да гледаш, а да не виждаш. Горката, жалка сте

  • 001 най-накрая 19.09.2023 09:35

    се отървахме от гербаджийското мрънкало!!! Само метрото й в главата, така и не довърши Околовръстния път, да се освободи движението в София. А лифтовете?? Всички трябваше да бъдат ремонтирани...само до една подстанция стигнаха. Имаше едно хубаво нещо - мигащите светофари, и това развалиха.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв