Манфред Вебер, един от водещите германски политици в Европарламента, поиска повече средства за европейска гражданска защита.

Свързани новини

07.09.2023 09:41

Зам.-председателката на ЕП призова за помощ на пострадалите от наводненията в България и Гърция

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-председателката на Европейския парламент (ЕП) Катарина Барли призова за помощ от ЕС за страните в Югоизточна Европа, силно засегнати от неотдавнашните смъртоносни бури, съобщи медийната група „Редакционснецверк Дойчланд“ (Redaktionsnetzwerk Deutschland), цитирана от ДПА.

Както при предишни природни бедствия в други държави членки, Фонд за „Солидарност“ на ЕС трябва да се използва за възстановяване, каза Барли пред германската медийна група в становище, публикувано днес и предоставено предварително на ДПА.

„Би било грешка да се смята, че това са обикновени метеорологични явления, каза Барли, която е член на управляващата във ФРГ Германска социалдемократическа партия.

Манфред Вебер, един от водещите германски политици в Европарламента, поиска повече средства за европейска гражданска защита.

„Променящите се климатични условия принуждават всички наши страни да инвестират повече в адаптирането към климата и нашите служби за спешна помощ“, каза Вебер, който е лидер на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата група в Европейския парламент.

„Точно както ЕС подкрепи Германия с повече от 600 милиона евро (645 милиона долара) след наводненията през 2021 г., той ще подкрепи всяка страна, която е жертва на екстремни климатични условия“, каза Вебер.


 Снимка: Меteo Bulgaria, кадър от Гърция




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион