Постепенно се успокоява обстановката в Царево и района след наводненията. Има поне два вида помощ, за които може да се кандидатства веднага - за нарушения в постройките - до 1512 лева на домакинство. Втората помощ е за повредени електроуреди - до 2500 лева.

Свързани новини

07.09.2023 09:24

Има поне 2 вида помощ, за която може да се кандидатства веднага: Премиерът Денков (На живо)

Видян 882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постепенно се успокоява обстановката в Царево и района след наводненията. Има поне два вида помощ, за която може да се кандидатства веднага - за нарушения в постройките - до 1512 лева на домакинство. Втората помощ е за повредени електроуреди - до 2500 лева.


Трябва да се закупят нови уреди и след това се възстановява сумата. Ще наредя проверка, която да установи причините за наводненията по отношение на водосборните потоци, дали има нарушение на регулацията. Вероятно два-три месеца ще са нужни да се определи кой носи отговорност. Това каза премиерът Николай Денков.

"Пуснато е електричеството в региона. Водата може да се използва за битови нужди, но има проблем с питейната. Продължават да се извеждат летовниците с помощта на МВР и КАТ. Има затруднения заради разрушена пътна настилка и мостове. В следващите дни ще се оценят най-спешните ремонти и ще бъдат отпуснати средства. Реакцията на всички институции беше светкавична. Трябва да се възстановят пътищата и да се направи преглед на водосборните оттоци и деретата", коментира той. И допълни, че прокуратурата се е самосезирала заради множеството поражения.

"Те ще проверят дали има законови нарушения. Това е природно бедствие, но трябва да се раздели рискът, създаден от природата и този, който идва от човека. Още на сутринта след валежите на място имаше 11 екипа.


Те помагаха на хората да се изнесат хората от рисковите места. МВР помага с извеждането на хората, а Пожарната започна отводняването. Нямаме проблем с липса на техника", обясни премиерът. И категорично заяви, че кабинетът е твърдо "за" прекратяването на незаконното строителство по Черноморието.

Три месеца след началото на управлението на кабинета, Денков направи равносметка. "Много неща се правят, почти всички свързани с икономиката. Например трите отворени завода - в Русе, Стара Загора и в Шумен. Всеки от тях с по няколкостотин нови работни места. Това са инвестиции", посочи Денков.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни