Свързани новини

25.08.2009 16:46

Заливат ни с оферти менте в края на сезона

Видян 1548 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оферти менте за супер евтини почивки за морето масово ни заливат в края на  туристическия сезон, сочи проверка на 19`. Повдеждащи реклами дебнат своите жертви навсякъде. Интернет например бълва от топ оферти, промоции и „зверски“ намаления за нощувки край морския бряг. Какво обаче се крие зад примамливите цифри? В много от случаите въпросните намаления са нереални. За да компенсират разходите си и слабия интерес към хотелите си след 20 август, техните собственици прилагат маркетинг уловки. Предлагат се нощувки едва ли не за без пари. Когато обаче отидат на място, летовниците разбират, че са прекарани. Вместо да платят между 40-60 лева на човек в 4-звезден хотел за услугата ол инклузив, се оказва че трябва да се бръкнат доста повече. На някои цифрата набъбва заради изненадващия разход за паркинг. В шикозните хотелски вериги, където най-често се прилага този трик, искат около 10 лева на ден за въпросната услуга. Други летовници пък се оплакват, че се налага да плащат допълнително за шезлонг и чадър край хотелския басейн. Нерядко ползването на интернет също се заплаща за изненада на туристите.
Най-голямо обаче е несъответствието между обявените от туристическите фирми намаления в глобалната мрежа и реално предлаганите услуги и условия в хотелите. Агенциите се надпреварват една друга коя по-изгодно да продава пакети. Особено сега, когато лятото си отива и желаещите да разпускат край вълните са все по-малко. Но както често обичаме да казваме - евтиното винаги излиза по-скъпо. Не малко туристи остават подведени от количеството и качеството на храната в пакета ол инклузив. С „отлитането“ на активния сезон, „отлита“ и изобилието в менюто на гостите. Вместо по 5-6 вида салати на блок маса, 5-6 вида основни ястия, 7-8 вида хляб, десерти и многообразие от плодове, в края на лятото храната става бедна на асортимент, а количеството й -  оскъдно. В 4-звезден комплекс край Обзор например така наречените междинни закуски от ол инклузива са няколко кифлички, които се разграбват за нула време, видя с очите си репортер на 19`. За сметка на това обаче в бара край басейна се предлагат всякакви видове сандвичи, пици и картофки. За тях обаче трябва да се плаща, и то на доста солени цени.
Друга уловка е липсата на информация за категоризирането на туристическите обекти. За тези, за които се докаже, че предлагат по-ниско качество на услугите от обявеното, законът предвижда глоба между 1000 и 10 000 лева. За тиражирането на подвеждаща реклама пък санкцията е от 1000 до 15 000 лева. 



Агенции лъжат, за да привлекат внимание



Голяма част от туристическите агенции лъжат да привлекат вниманието на клиентите. Обикновено обявените в сайтовете им оферти не отговарят на истината. Щом се обадим за повече информация за „топ офертата“ им, се оказва, че парите и условията далеч не са такива, каквито ги виждаме в банер в нета или в сайта им.  
„Топ оферта: Само 20 лева на човек за Лукс Почивка на Брега на Морето!“ четем в Google срещу сайта на една от туристическите фирми. Преравяйки го обаче установяваме, че такава цена за нощувка там няма. Целта на въпросната агенция очевидно е да привлече внимание с надеждата все някой да се закачи за предлаганите от нея доста по-скъпи курортни „промоции“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което