Свързани новини

26.07.2009 13:23

Браншът скочи срещу вливането на туризма в икономическото министерство

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прехвърлянето на туризма към мегаикономическото министерство е пореден шамар за този сектор. Това каза пред Дарик Донка Соколова, председател на българската асоциация на туристическите агенции. Тя посочи, че организациите в бранша са сключили предизборно споразумение с ГЕРБ, което не е предвиждало министерство, но никой от работещите в туризма не е очаквал закриването на агенцията.


Ако икономическият екип на ГЕРБ счита, че един отрасъл, който държи 15% от брутния вътрешен продукт на страната, не е важен, тогава това решение е правилно, коментира Соколова. Тя посочи, че според прогнозите на Европейската комисия, туризма ще бъде единствения отрасъл на икономиката на ЕС в близките 20 години, в който ще има минимум 5 на сто ръст.


Браншът счита, че е по-подходящо да има агенция, която е първостепенен разпоредител с бюджетни средства. „Да ни напъхат в едно министерство, в което не се знае къде е краят... Шегувайки се, ние казваме икономика, енергетика, туризъм и още нещо ...“, каза още Соколова. Според нея браншът е доста разочарован от решението на бъдещия премиер Бойко Борисов туризмът да бъде прехвърлен към икономическото министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни