01/02
27.07.2018 12:33

Закупиха 10 неонатологични легла за новородени в Първа АГ болница Св. София

Видян 3538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Продължават инвестициите в медицинско оборудване и ремонт на общинската Първа АГ болница Св. София (бившата Тина Киркова).


"Предстои ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза. В момента се ремонтира покрива. Вече са закупени 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период и предстои да закупим мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в болницата.


По думите й инвестициите на общината в Първа АГ болница Св София са за 2,8 млн. лв. "


"От началото на годината в нея са родени 1370 бебета, като с новите отделения по патологична бременност и неонатология се осигуряват по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал. Вече 9 бебета са родени благодарение на Инвитро програма на Столична община, чрез която финансираме процедури с донорски яйцеклетки, за които не е предвидено подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването. Тази година инвестираме около 6 млн. лв. в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване", посочи още кметът.



Снимки - Geo Kalev



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.