Дали задържаните за убийството, което министърът определи като "изродщина", ще бъдат екстрадирани у нас, зависи от турските власти.

Свързани новини

09.11.2022 13:26

Задържаните за убийството на полицая не са каналджии: Вътрешният министър

Видян 952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата задържани за убийството на полицай Петър Бъчваров край Елхово се занимават с престъпна дейност, но тя не е каналджийство, нито трафик на дрога. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев след поклонението пред загиналия в родния му град. Покойният униформен бе награден посмъртно с почетен знак на МВР трета степен.

Демерджиев потвърди, че арестуваните са братя. „Не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви”, каза още министърът. Но не даде повече подробности, тъй като те все още са следствена тайна. Такава били и мотивите за действията на нападателите, макар че те вече били почти напълно изяснени.

"Двамата са се занимавали с престъпна дейност. Извършвали са престъпления по отношение на мигранти и в един момент са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, намерени на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оцелелият при стрелбата наш военнослужещ", каза още Демерджиев.

Дали задържаните за убийството, което министърът определи като "изродщина", ще бъдат екстрадирани у нас, зависи от турските власти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог