Двамата предполагаеми извършители на убийство и укривателство са задържани и са привлечени в качеството си на обвиняеми. Софийската градска прокуратура води разследване за извършено убийство по особено жесток начин

Свързани новини

14.08.2023 14:27

Задържаха за 72 часа убиеца на мъж в София, хвърлил тялото му в шахта

Видян 783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата предполагаеми извършители на убийство и укривателство са задържани и са привлечени в качеството си на обвиняеми. Софийската градска прокуратура води разследване за извършено убийство по особено жесток начин, предаде бТВ.

В началото досъдебното производство е било образувано за отвличане. Разпитан е близък на убития 41-годишен мъж, който заявява, че от осми август вечерта няма контакт с него и има притеснения.

Има достатъчно събрани доказателства, че на осми срещу девети август лице с фамилия Вълчинов е извършило престъплението.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата за жестокото убийство в София, за което стана ясно в събота. Обвиняемите са задържани за 72 часа, като е разпоредено обвиняемият Вълчинов да бъде приведен в сградата на Софийския градски съд.

През 2013 година той е бил задържан за нанасяне на телесна повреда, а години по-рано за унищожаването на имущество. Вълчинов обаче е бил реабилитиран и всички негативни последици от осъждането са били заличени.

До момента се смята, че вторият задържан е помагал за заличаване на следите, но не участвал в убийството.


В резултат на извършените действия по разследването, органите на МВР достигнаха и до второ лице, което има връзка с извършеното тежко криминално престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството. Това лице не е съучастник и помагач на извършителя на убийството, защото не е участвало в изпълнителното деяние. Лицето разбира за убийството след извършеното престъпление и като приятел на убиеца решава да му помогне да заличат следите", заяви Иво Илиев, зам.-градски прокурор. 

Според разследването то е извършено с користна цел и в момент на ярост.

41-годишният мъж е убит с тежък тъп предмет и удар по главата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец