Широк кръг от експерти проучва навиците на жертвата, установяват близкото му обкръжение. Става ясно, че мъжът е убит още на 8 август следобед. В Студентския град е намерен използван от него мобилен телефон.

Свързани новини

14.08.2023 09:23

32-годишен барман е убиецът на мъжа, намерен в шахта

Видян 1815 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Убийството на мъжа, намерен в шахта в София, е извършено в жилището на улица „Раковски“. В него са намерени части от тялото. То е било наето под наем от заподозрения за извършеното престъпление". Това обясни в ефира на „Тази сутрин“ главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Предполагаемият извършител пребивава на територията на столицата от известно време. Той е на 32-години криминално проявен, до неотдавна е работил като барман, а до момента е безработен. С жертвата са били в приятелски отношения", посочи още той.

"Жертвата е 41-годишен столичанин, който е обявен за издирване. Постъпил е сигнал от близък роднина на 8 август. Започнало е бързо издирване и изясняване на всички обстоятелства и факти. Трупните останки са именно на този мъж. Основният мотив за убийството са неуредени финансови отношения", обясни Коцев.

Широк кръг от експерти проучва навиците на жертвата, установяват близкото му обкръжение. Става ясно, че мъжът е убит още на 8 август следобед. В Студентския град е намерен използван от него мобилен телефон.


Старши комисар Любомир Николов подчерта пред Нова тв, че извършителят на престъплението е известен на полицията:


"Той има стари криминални прояви. От 2013 година е последната му криминална проява за средна телесна повреда. Неговите близки, както и психолозите, с които работихме, го описват като зъл, агресивен човек. Били са в близки отношения с жертвата. Не мога да твърдя категорично дали има някакъв личен елемент. Но по-скоро след провалена бизнес сделка той решава да го убие като най-вероятно му е завиждал за доброто финансово състояние".


По думите му заподозреният е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял. По-късно на брифинг на прокуратурата стана ясно, че двамата предполагаеми извършители на убийство и укривателство са задържани и са привлечени в качеството си на обвиняеми.


Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София е бил длъжник на жертвата, заяви още Николов. По думите му двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на приятеля си.


Снимка: БНТ




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв