Свързани новини

09.07.2021 12:17

За нас е важно да постигнем синергия със стратегическия дневен ред на САЩ: Радев

Видян 2277 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високо ценим подкрепата на стратегическите ни партньори от САЩ, Германия и Европейската комисия, тъй като е изключително важно за нас, за да постигнем синергия със стратегическия дневен ред на САЩ и да развиваме неговото трансатлантическо измерение. Това каза президентът Румен Радев при откриването на втория ден от бизнес форума на инициативата Три морета, предаде 24 часа.
 
„Реализацията на приоритетните проекти на инициатива „Три морета“ ще промени коренно ситуацията в устойчивото развитие на нашия регион и Европа като цяло. Постоянното развитие на тези проекти през 2021 г. показва нивото на нашите амбиции. Въпреки това тези амбиции показват, че има значителен дефицит и сме изправени пред необходимостта да ги реализираме, независимо от бюджета, което дава още един повод за дискусия колко ефикасни сме ние в реализиране на трансграничните, вътрешнорегионалните подходи като развиваме многогодишната европейска финансова рамка и нашите планове“, допълни държавният глава.


Той припомни, че вчера на форума беше обсъдена визията как да бъде развито по-добро сътрудничество и свързаност в образованието, науката, технологиите и иновациите като основа и гаранция за просперитет, бъдещо развитие и конкурентоспособност.

„Вярвам, че нашите открити и всеобхватни дискусии проправят път към засилването на устойчивото развитие. Това е ключът към успеха. Щастлив съм да кажа, че ще започнем нашата среща с приемането на съвместната софийска декларация, която ще демонстрира нашата жизненост, основана върху нашата обща политическа воля и ангажименти“, допълни Румен Радев.

Много добре е за бизнеса, за гражданите ни да видят, че политическото ръководство, държавните институции, агенции, международните институции, банките за развитие, търговско-промишлените палати, бизнес асоциациите се събират заедно и обсъждат открито всички важни проблеми. Това означава, че нашата инициатива продължава да генерира идеи и насоки, за да засилим развитието, да подобрим дигиталната, транспортната и енергийната свързаност, да инициираме стратегически дебат за бъдещето на региона.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.07.2021 10:10

    Странно безразличие на Европа към този ентусиазъм в Източна Европа.САЩ не можаха да надвият германците за Северен поток, но тук нашите се хвърлят по корем, за да бъде затрита Русия. Не знам за моите години къде е стъпила САЩ и държавата да му е просперирала. Нас кой ни управлява? Кой избира? САЩ? НАТО? Сигурно наближаваме вече планираната бройка по Ран-Ът, Време е да сме площадката срещу Русия. С изкривени души, окипазена история. И защо им беше чалгарят?

  • 001 Anonimen 09.07.2021 15:02

    да се надяваме че ще изчезне от политиката преди да е направил по големи бели - дудук!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.