Свързани новини

09.07.2021 11:52

България настоява Гърция да бъде включена в Три морета

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентите на страните участнички обсъждат 90 приоритетни проекта за икономическото развитие на региона между Балтийско, Черно и Адриатическо море, предаде бТВ.

България настоява Гърция да бъде включена в Три морета. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев във втория ден от събитието. Причините да искаме това са важните транспортни и енергийни трасета с Гърция, без които икономическите връзки по оста Север-Юг биха били незавършени.


„Реализирането на ключовите проекти на Инициативата „Три морета“ ще бъде решаваща стъпка към устойчивото развитие както на региона, така и на Европа. Нарастващият брой на тези проекти показва и колко високи са нашите амбиции“, заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Националния дворец на културата в София откри форума. Темата е „Път към по-силна, обединена и конкурентна Европа“.


В изказването си българският държавен глава отбеляза, че нарастващият брой приоритетни проекти в рамките на „Три морета“ създава необходимост от привличането на много повече инвестиции за тяхната реализация. Затова е необходимо и разработването на ясни и прозрачни критерии при идентификацията и финансирането на тези проекти от страна на Фонда.


„Три морета“ вече е добре разпознаваема инициатива както в рамките на нашия регион, така и в глобален план“, подчерта Румен Радев и изрази признателността си на партньорите на Инициативата – САЩ, Германия и Европейската комисия за тяхното активно участие в рамките на събитията в София.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог