Свързани новини

08.07.2021 22:07

България се обръща към технологиите: Радев

Видян 1183 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нашият регион може да бъде много по-забележим  и привлекателен за мащабни стратегически инвестиции, с които да променим облика на Източна Европа. Усъвършенстването на транспортната, енергийна и дигитална свързаност е начин да преодолеем дисбалансите в развитието между Изтока и Запада в Европейския съюз. Европа може да просперира, само ако е единна и работи активно за превъзмогване и на социалните, и на икономическите разлики между отделните страни.

Инициативата „Три морета“ обединява усилията на 12 държави-членки на Европейския съюз и има за стратегически партньори, САЩ, Германия и Европейската комисия, които споделят нашата амбиция за ускорен растеж в Централна и Източна Европа. Срещата на върха и Бизнес форумът в София, в който участват стотици успешни компании и някои от технологичните гиганти в света, са стъпка в тази насока.

Реалисти сме и напълно осъзнаваме колко трудна е задачата за догонващо развитие на Западна Европа, тъй като необходимите инвестиции значително надхвърлят и наличните ресурси на отделните държави, и средствата от европейските фондове. Въпреки това, осъзнаваме и огромния потенциал, който може да бъде разгърнат със силата на общите ни усилия. Ключови фактори за нашия успех са откритостта в работата на Инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“, с което да спечелим доверието на бизнеса, и насърчаването на интелигентния растеж чрез прилагането на нови решения и технологии в развитието на транспортната, енергийна и дигитална инфраструктура.

България има амбицията за постигане на много по-добра свързаност и в областта на науката, образованието, технологиите и иновациите в рамките на Инициативата „Три морета“. Това ще създаде качествено нова перспектива за младите хора от нашия регион, които ще имат и много повече възможности за своето професионално и житейско бъдеще именно в своите държави от Източна Европа", заяви президентът Радев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 09.07.2021 09:42

    Ала бала по каунски / Хасковски / Това, че си сложил кипа в синагогата не означава прогрес ! ..................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей