Депутат от БСП

Свързани новини

07.09.2023 15:20

Вземат милиони на депутат със закон, браво и най-накрая!

Видян 5801 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът Петър Кънев от БСП ще изгуби милиони годишно и ще спре спекулациите с недвижими имоти, заради част от които станаха наводненията в община Царево, в частност в Ахтопол: неговият съвършено незаконен бизнес с отпечатване на т.нар. „екостикери”, които са напълно излишни, беше забранен със закон. Ето как стана това:

Парламентът прие на първо четене законопроекта, внесен от Божидар Божанов от ПП-ДБ и група народни, който предвижда  премахване на всички стикери от предното стъкло на автомобила и замяната им с автоматизирани справки в централизирани регистри, отпадането на контролния талон към свидетелството за управление и възможността за заплащане на глоби онлайн, без преди това да се налага те да бъдат връчени присъствено.

Така Кънев е двойно ударен най-накрая, след като от години пишем по темата, а бяхме подкрепени и от застрахователите, чието печатане на стикери от Кънев също е едновременно незаконно и ненужно. Така, освен екостикерите, той вече няма да произвежда и застрахователни.

Напомняме, че докато той беше шеф на икономическата комисия в парламента, в конфликт на интереси, подопечното му икономическо министерство даде пари по европроект на неговата семейна фирма да купи машината, с която печата въпросните стикери.

Сега остава правителството на Промяната да направи следващата важна стъпка и да спре още една срамна и конфликтна по интереси практика на Кънев: печатането на бюлетините за избори и на протоколите за гласуване, както и предпечатната им подготовка, при положение, че печатницата на БНБ сама може да се справи с това.

Кънев правеше над 1 милион лева на кампания поне официално от тази работа. Надяваме се предстоящите на 29 октомври местни избори, на които поради многобройните бюлетини за гласуване ще има още повече обществени поръчки и повече милиони за него, да бъдат последните, на които се възползва от служебното си положение в личен интерес, както става точно 10 години наред.

Новината е лоша и за Корнелия Нинова, на чиито кампании Кънев е спонсор, макар отдавна да няма право да бъде депутат по устава на партията, който тя - като юрист - редовно гази с повод и без повод.

Очакваме службите да подновят и разследването, свързано с някои странични дейности на Кънев.


Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.09.2023 23:32

    Яаа..., дядото със старческия приапизъм са го ошмулгали!? Маш алла!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева