Свързани новини

20.08.2019 09:25

Вземаме още 200 млн.лв. нов дълг

Видян 3259 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че се води с 11 млрд.лв.резерв и 3 млрд.лв. излишък, България тегли още 200 млн.лв.дълг, общо 700 млн.лв. за по-малко от 2 месеца. Което е трудно обяснимо. Аукцион за продажбата на държавни ценни книжа по поръчка на финансовото министерство ще проведе БНБ на 26 август, обявиха на сайта на централната банка.


На него ще се преотвори емисия, която е в обращение, но падежът е бил през юни. Преиздадените облигации ще са със срок 20 години. Тъй като датата за плащане по тях вече е изтекла, държавата ще плати дължимата лихва върху 1,5% годишно. Олихвяването ще е на 28 август 2019 г.


Министерството на финансите ще предлага допълнителни количества от същата емисия на аукционен принцип, е записано в условията на аукциона. Както при всеки друг търг, министерството може да промени предлаганите за продажба количества.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 иес 20.08.2019 17:06

    този идиот само ни закопава с дългове,за да си купува апартаменти,яхти .....,а ние да караме с 200 лв неосъвременени пенсии,мошеник.....и хайка нагли на върха....

  • 001 Елена Гунчева 20.08.2019 11:14

    Елена Гунчева: Нов заем! А, честито! На 25 ще има нова емисия за заем, с което за тази година заемите на правителството стават 900 милиона!!!Заради таралясниците. Ама да не си мислите, че те ще ги връщат! Ние ще ги връщаме! И си спомням Баце как кудкудякаше защо Орешарски вземал заем от два милиона! Той обаче го дава много по на едро. Така и така си мълчим като овце. Вземат милиони, които ние и децата ни ще връщаме. Правят ремонти и строежи, които издържат от ден до пладне. Потьомкини села. И които след това отново ремонтират и крадат от нашите пари. Перпетуум мобиле на корупцията. Възможно само при овчи народ, който не възразява! Не е луд този, който яде зелника! Ние сме лудите, ние!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат