Прайс заяви, че препоръките за пътуване в САЩ са актуализирани

Свързани новини

01.04.2022 13:46

Всички американски граждани в Русия и Украйна трябва незабавно да напуснат страните: САЩ

Видян 12931 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички американци, които понастоящем се намират в Русия и Украйна, трябва незабавно да напуснат страната, тъй като е възможно да бъдат издирени от руските служители по сигурността заради гражданството им, заяви Държавният департамент в четвъртък.




"Всички американски граждани в Русия и Украйна трябва незабавно да напуснат страните", обяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс на ежедневния брифинг във Фоги Ботъм.




Прайс заяви, че препоръките за пътуване в САЩ са актуализирани, за да се отразят "съобщенията", че руски служители по сигурността са "издирвали и задържали" американски граждани както в Украйна, така и в самата Русия.




Освен това Прайс твърди, че САЩ са станали свидетели на това как руският президент Владимир Путин "порицава равенството, свободата на словото и човешките права за всички".


 


 


Докато в сряда Държавният департамент актуализира препоръките за пътуване в Русия, призовавайки американските граждани, които пребивават или пътуват в страната, да я напуснат незабавно, препоръките за Украйна бяха актуализирани на 29 март и все още призовават американците там да се регистрират само в посолството на САЩ.




Като основна причина за това се посочва нахлуването в Украйна. И Русия, и Украйна са под препоръката на САЩ "ниво 4 - не пътувайте" от повече от година заради пандемията Covid-19.


 


 


Във встъпителните си думи Прайс не уточни "докладите", които са накарали правителството на САЩ да обяви промяната. Единственият американец, за когото е известно, че е бил задържан от руските власти през последните седмици, е баскетболната звезда от WNBA Бритни Гринър.




Гринър беше арестувана на 17 февруари - седмица преди ескалацията на военните действия в Украйна - на международното летище Шереметиево в Москва за притежание на незаконни наркотици. Според руската полиция куче за търсене на наркотици е подало сигнал за багажа ѝ и полицията е открила в него патрони с масло от канабис за инхалатор с изпарител. Гринър е обвинена в контрабанда на наркотици и съдът е разпоредил тя да бъде задържана в затвора до 19 май.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв