Двама служители на обекта са пострадали, но според регионалния ръководител Вячеслав Гладков раните им не са животозастрашаващи

Свързани новини

01.04.2022 09:23

Два украински хеликоптера удариха руска петролна база близо до границата с Украйна (Видео)

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък сутринта в петролен склад в град Белгород избухна огромен пожар, само два дни след като същият руски регион, граничещ с Украйна, беше разтърсен от серия взривове в склад за боеприпаси. ВИЖ ВИДЕО ТУК!




Инцидентът е станал в административната столица на Белгородска област, разположена на около 35 км североизточно от границата с Украйна. Снимки и видеоклипове на пожара започват да се разпространяват в интернет около 6 ч. сутринта местно време.




Двама служители на обекта са пострадали, но според регионалния ръководител Вячеслав Гладков раните им не са животозастрашаващи.


 


"Службите за спешна помощ са на мястото на инцидента. Ще разберем причината за събитията по-късно", заяви Гладков в изявление в Telegram, като съобщи, че жителите на три близки улици са евакуирани, докато пожарникарите се борят да овладеят пожара.


 


По-късно Гладков твърди, че терминалът е бил ударен от "два украински военни хеликоптера, които са навлезли на територията на Русия, докато са летели на малка височина". Точните подробности за инцидента все още не са изяснени.




По-рано тази седмица склад за боеприпаси в близкото село Красный Октябр беше разтърсен от няколко експлозии, които не причиниха жертви сред цивилното население, но според съобщенията раниха четирима руски военнослужещи. Някои украински медии твърдят, че складът е бил поразен от ракета, но руските власти отхвърлят тези твърдения, като обвиняват за инцидента във вторник вечерта вероятна "човешка грешка" Точната причина за взривовете обаче остава неизвестна.


 



Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съобщението за нападение на украински хеликоптер над петролен терминал не помага за бъдещите мирни преговори с Киев.




"Разбира се, това не може да се възприеме като създаване на удобни условия за продължаване на преговорите", заяви Песков и добави, че се прави всичко възможно, за да се предотвратят смущения в доставките на гориво в региона.




Песков добави, че президентът Владимир Путин е бил информиран по въпроса.




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей