Пред жилищна сграда, разрушена по време на конфликта между Украйна и Русия, се вижда овъглен автомобил в обсадения южен пристанищен град Мариупол, Украйна, 30 март 2022 г. REUTERS/Александър Ермоченко

Свързани новини

31.03.2022 09:53

Украинските сили се подготвят за нови руски атаки в източната част на страната: Зеленский

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Украинските сили се подготвят за нови руски атаки в източната част на страната, тъй като Москва разполага там повече войски след неуспехите край столицата Киев", заяви в четвъртък президентът Владимир Зеленский, предаде Ройтерс.




Нахлуването на Русия в съседната ѝ страна, което продължава вече пета седмица, прогони повече от 3,5 милиона души от домовете им, причини смъртта на хиляди хора, доведе до скок на световните цени на петрола и до най-тежката точка на напрежение между Русия и Запада от Студената война насам, отбелязва Ройтерс.





В сутрешното си видеообръщение Зеленский спомена за придвижването на руските войски от Киев и Чернигов и заяви, че това не е изтегляне, а "следствие от работата на нашите защитници".





Зеленский добави, че Украйна наблюдава "струпване на руски сили за нови удари в Донбас и ние се подготвяме за това".




Русия твърди, че силите ѝ се прегрупират, за да се съсредоточат върху "освобождаването" на отцепилия се източен регион Донбас.




Регионът Донбас обхваща две самопровъзгласили се "народни републики", за които Русия твърди, че помага да бъдат освободени от украински контрол.




В сряда лидерът на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че настъпателните операции се засилват.




Донецк включва обсадения пристанищен град Мариупол, където се водят най-тежките боеве и бомбардировки и където около 170 000 души са в капан с оскъдна храна и вода.




Руските сили са завзели половината от стратегическия пристанищен град, заяви в сряда съветник на Зеленский. Руското министерство на отбраната заяви, че е готово да наблюдава прекратяването на огъня в Мариупол в четвъртък, съобщиха руските информационни агенции.



Киев обвини Русия, че не е спазила изцяло поетите по-рано подобни ангажименти. Москва отрича да е нападала цивилни граждани.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог