Владимир Медински определи разговорите в Турция като "конструктивни"

Свързани новини

29.03.2022 15:17

Русия "драстично" намалява военната си активност в близост до Киев

Видян 2362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия се съгласи да се срещне с Киев по средата на пътя и ще позволи провеждането на среща на неговите лидери в същия ден, в който окончателният вариант на мирния договор бъде предварително одобрен от външните министри на двете страни, заяви във вторник главният преговарящ на Москва след нов кръг от преговори в Истанбул.



Преди това Москва настоява, че среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Владимир Зеленский може да бъде организирана едва след финализирането на сделката.


 


 


Владимир Медински определи разговорите в Турция като "конструктивни" и заяви, че делегацията му е получила ясно очертана позиция относно това, което иска да постигне. Писменото предложение, което включва обещанието на Украйна да остане неутрална държава и да не се опитва да се сдобие с оръжия за масово унищожение, включително ядрени оръжия, ще бъде предадено на Путин, каза той.


Едновременно с изявлението на Медински пред пресата руското министерство на отбраната обяви, че драстично намалява военните си операции в някои части на Украйна, включително в близост до столицата Киев. Като причина за промяната министерството посочи "преминаването на разговорите към практическо измерение".
 
 
Давид Арахамия, заместник на Медински в украинската делегация, заяви, че Киев е поискал гаранции за сигурност от редица държави, които да работят по начин, който не се различава от ангажимента на НАТО за взаимна самозащита.


Той посочи Великобритания, Китай, САЩ, Турция, Франция, Канада, Италия, Полша и Израел като възможни гаранти и заяви, че някои от тях са дали предварителното си съгласие да изпълняват тази функция.


Предложеният ангажимент за сигурност няма да се прилага за частите на Украйна, чийто статут продължава да бъде спорен, каза Арахамия. Сред тях са Крим, който Русия смята за своя територия, и отцепилите се Донецка и Луганска народна република, които Русия признава за суверенни държави и чиито сили участват в продължаващите военни действия.
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели