Той обясни, че няма препоръчани от МОН обществени организации или търговски дружества.

Свързани новини

17.02.2023 18:02

Всяко дете ще влезе в STEM кабинет: Образователният министър

Видян 606 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„STEM  (Фокусирано обучение по четирите направления – наука, технология, инженерство, математика – в интердисциплинарен и приложен подход) кабинети може да има във всяко общинско или държавно училище, независимо в кое населено място е то.
Така всяко дете ще има възможност да учи в среда с модерно оборудване, да се докосне и да работи с бързо развиващите се технологии“, заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си до директорите на училища, които се включиха в работна среща, посветена на изграждане на STEM центрове в образователните институции.

„Предвидените над половин милиард лева (576 151 100 лв.) е необходимо да се използват ефективно, ефикасно и икономично“, подчерта проф. Пенов. Той изтъкна водещата роля на директорите на училищата и педагогическите специалисти. „Всяко бездействие би било обществено укоримо и в ущърб на нашите деца“, каза министърът.

„Вярваме във вашия и на учителите управленски капацитет“, допълни проф. Пенов.

Той обясни, че няма препоръчани от МОН обществени организации или търговски дружества.

„Обединявайки наука, технологии, инженерство и математика, STEM обучението дава на учениците задълбочено знание за светаИ, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, който бе сред официалните гости на форума.

Приветствие до участниците изпрати и президентът Румен Радев. „Трябва да използваме шанса, който имаме днес, целенасочено и разумно. Вярвам, че това зависи от Вас – историята на България е пълна с примери за това, че хората, посветили се на просвещението на нацията и прогреса на страната си, много често са били по-добри визионери от политиците, управлявали в онова време“, заяви държавният глава в поздравителния си адрес до участниците във форума.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.02.2023 23:29

    да не отидат парите за стадиони от типа сто баби, в кои държави работят тези кабинети и какво са постигнали някой знае ли

  • 001 ИвайлоК 17.02.2023 19:14

    Сякаш математиката и инженерните науки не са наука!?!? Май в това искат тихомълком да ни убедят евро-атлантическите джендъри. След 13 Март 2020 те подмениха много определения и базови понятия в медицината, но сега виждам, че те продължават да работят и над останалите научни области.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби