Запитана кой има достъп до кабинета на прокурор Кънев, Маджарова уточни, че много хора имали

Свързани новини

11.04.2022 10:04

Всеки може да влезе в кабинет на съдия или прокурор в сградата на спецсъда: Валентина Маджарова

Видян 1148 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На практика всеки може да влезе в кабинет на съдия или прокурор в сградата на спецсъда на ул. Черковна. Това съобщи шефката на Специализираната прокуратура (СП) Валентина Маджарова, която заедно с говорителя на институцията Христо Кръстев коментира пред бТВ няколко актуални казуса, свързани със спецобвинението.


 


Прокуратурата обяви преди дни, че в служебния кабинет на Кънев в шкаф с канцеларски материали е бил намерен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател. В плика са открити патрон от калибър 9,19 милиметра и няколко хартиени бележки, представляващи напечатани изрезки на отделни думи. На изрезките пишело дословно "кръв" и "информиран".


 


Кънев е работил по делата на братята Атанас и Пламен Бобокови, Васил Божков, Миню Стайков и Нено Димов. Той е с охрана от 2020 г., а година по-рано прокурор Кънев беше проверяван след информацията, че е купувал имоти от фирми, свързани с преки конкуренти на Миню Стайков. От прокуратурата твърдят, че той не е познавал собствениците.




Запитана кой има достъп до кабинета на прокурор Кънев, Маджарова уточни, че много хора имали. Допълни, че сградата на спецпрокуратурата и спецсъда външно била охранявана, а вътре също подлежала на охрана, но в последната една година тези охранителни мерки по ред причини, които на нея не ѝ били известни, доста се били поразхлабили.


 


Попитана кой отговаря за охраната на сградата, тя отговори, че това е Главна дирекция Охрана, като имало и технически проблеми, тъй като много от механизмите вътре не работели. "През втория вход, т.нар. служебен вход може да се влезе без каквото и да е препятствие", отбеляза тя и уточни, че всеки гражданин можел да влезе и да стигне до кабинетите, включително на Ангел Кънев.


 


На въпрос не зависи ли от нея като административен ръководител да изиска по-висока степен на сигурност за спецпрокурорите, тя се съгласи и уточни, че в началото на тази година се е обърнала с писмо до вътрешния и правосъдния министър, като е поставила проблема, но не беше попитана защо чак в началото на годината го е сторила, след като охранителните мерки са били разхлабени от една година, което съвпада с падането на ГЕРБ от власт.



Кирил Пламенов




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл