До ГД "Охрана" са изпратени три доклада само от началото на годината. В тях се посочват данни, че прокурорът е следен

Свързани новини

07.04.2022 13:21

Спецпрокурор е бил следен и заплашен с патрон в плик

Видян 1454 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецпрокурор е следен системно и е получил закана за убийство. Това обяви Софийската районна прокуратура, която е образувала разследване.



В канцеларски шкаф в служебния кабинет на магистрата е открит хартиен плик без подател, адресиран лично до прокурора. В плика са открити един патрон, калибър 9х19 мм и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които "кръв" и "информиран", както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата, което магистратът е посещавал многократно през последните месеци, съобщава прокуратурата.



По неофициална информация заплашваният е Ангел Кънев, съобщи Нова тв. Кънев наблюдава едни от знаковите дела на спецпрокуратурата - срещу бившия шеф на агенцията за българите в чужбина, срещу бившия екоминистър Нено Димов, срещу бившата ръководителка на Басейнова дирекция в Пловдив.


Това накара журналист да го попита да не би той да е дежурният прокурор за ВМРО, на което Кънев отговори, че са го определяли на случаен принцип.



Вероятно на същия принцип той е наблюдаващ прокурор и по делата срещу бизнесмена Миню Стайков, срещу зам.-министъра на екологията Красимир Живков, срещу Васил Божков. Тези производства го изстреляха до поста зам.-шеф на Специализираната прокуратура. Според Нова тв "се предполага, че бивш служител на МВР е автор на заплахата".



Прокурорът бе проверяван, след като стана ясно, че е купувал имоти от фирми, които са свързани с преки конкуренти на Миню Стайков. От държавното обвинение обаче обявиха, че Кънев не бил познавал собствениците.


Преди 2 години главният прокурор Иван Гешев обвини Божков, че заплашва Кънев, след като укриващият се в Дубай бизнесмен пусна във Фейсбук снимки как прокурорът излиза от НАП.



Повече от година заплашеният магистрат е бил с охрана заради неговата застрашеност, уточни говорителят на главния прокурор Сийка Милев на брифинг пред журналисти. Милева поиска да разбере как държавата ще гарантира, че утре няма да се заплашват и други прокурори и че отношението към заплашвания магистрат ще спре дотук.



"Доживяхме, наши колеги да извършват оглед в служебните ни помещения, да разпитват колеги, чийто живот е поставен под заплаха", оплака се говорителят на главния прокурор.
Междувременно МВР обяви, че службите му имат пълна готовност да се включат в разследването на заплахата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 07.04.2022 20:30

    При такъв невероятет строг достъп в СПЕЦПРОКУРАТУРАТА до личния сейф на спец прокурор Кънев е нищо друго освен лична инсцинеровка Пред вид на това само следдни 47НС ще приеме закон за закриване на спец съдилища и прокуратури .

  • 002 Anonimen 07.04.2022 18:57

    веднага да го евакуират в чужбина.аз нема да кажа на никой къде е.

  • 001 Anonimen 07.04.2022 14:44

    Заглавието е сгрешено! Трябва да бъде: Звезда от 8-те джуджета се пари на луд, по сценарий на Каскета. Мерси!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог