На 6 април в София в шкаф в служебния кабинет на прокурора е открит хартиен плик, адресиран лично до него, без посочен подател

Свързани новини

07.04.2022 11:46

Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет плик с патрон: Сийка Милева (Видео)

Видян 2433 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет плик, адресиран лично до него, съдържащ патрон и изрезки с послания“.


 


Това каза на брифинг говорителят на прокуратурата Сийка Милева. По думите ѝ става въпрос за магистрат, който повече от година е с поставена охрана "поради неговата застрашеност от месеци".


 


По-рано от Софийската районна прокуратура информираха, че е образувано досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана с убийство.


 


На 6 април в София в шкаф в служебния кабинет на прокурора е открит хартиен плик, адресиран лично до него, без посочен подател.


 


В плика са открити един патрон, калибър 9х19 мм, както и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които „кръв“ и „информиран“.


 


„Всеки може сам да си направи извода заплаха ли е това и каква е целта. Дали е случайно, че в плика има и текст с името на столична болница, която нашият колега многократно е посещавал през последните месеци. Има и бележка с чужда държава“, уточни Милева.


 


По думите ѝ целта е магистратите да се страхуват да изпълняват своите служебни задължения.


 


„Как държавата ще гарантира, че утре това няма да се случи с други наши колеги и че отношението към заплашвания магистрат ще спре дотук? Какво трябва да се случи още, за да работим всички ние за обществото, а не да се притесняваме от медийни атаки, заплахи и репресии?“, попита Сийка Милева.


 


„Доживяхме наши колеги да извършват огледи в служебните ни кабинети и да разпитват пострадали колеги, чийто живот е поставен под заплаха“, допълни тя.


 


За заканите срещу прокурора СРП ще информира Европейската комисия, Европейския парламент, посолствата на страните членки на ЕС, САЩ, Великобритания, както и Консултативния съвет на европейските прокурори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.04.2022 12:17

    Този прокурор е затънал в схеми и далавери с имоти и ако въобще е истина изнесеното от Сийка може би трябва да се търси връзката там

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион