По информация на Сега Цацаров ще бъде командирован в Международния наказателен съд в Хага

Свързани новини

04.04.2022 17:04

Цацаров стана началник в прокуратурата

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров вече е началник на наскоро създаден отдел в прокуратурата - Нормативен анализ, съобщава Сега, позовавайки се на отговори, получени по Закона за достъп до обществена информация.


 


Отделът, който той ще оглавява, е създаден на 16 март и за него главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде увеличен щатът. Цацаров ще координира участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове "чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н".


 


По информация на Сега Цацаров ще бъде командирован в Международния наказателен съд в Хага, за да помага при започналото разследване на руската агресия в Украйна. Министерството на правосъдието инициира създаване на координационен механизъм за събиране и изпращане на информация и материали, които да подпомагат разследването.


 


А България е сред страните, които се ангажираха "да положат всички необходими усилия, за да обмислят увеличаване на подкрепата си за международния наказателен съд, както финансово, така и по отношение на човешките ресурси".




Бившият главен прокурор подаде оставка като председател на антикорупционната комисият и се върна във Върховната касационна прокуратура в началото на март. Малко след като обяви, че напуска поста - нещо, за което настояваше и управляващото мнозинство, стана известно, че ДАНС е отнел допуска му до класифицирана информация.


 


През февруари обаче Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и прокуратурата почистиха Цацаров от скандала с отнетия допуск.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,