От предприятието следят всекидневно прогнозата

Свързани новини

14.04.2022 11:18

Врачанската топлофикация готова да спира парното

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Топлофикация Враца" има готовност да започне поетапното спиране на парното. Според Наредбата за топлоподаване трябва да има три последователни дни с температури над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне." съобщават от дружеството.




От предприятието следят всекидневно прогнозата.




"Клиентите имат възможност да поискат по-ранно спиране на парното. За целта е необходимо решение на Общо събрание с 2/3 мнозинство." уточняват от централата. От "Топлофикация Враца" заявиха, че упълномощеното лице/домоуправителят трябва да входира в дружеството решението и да попълни молба за предсрочно изключване на отоплението.




"Детските градини, училищата и здравните заведения, също могат да заявят по-ранно изключване на парното. Достатъчно е директорът/управителят да изпрати писмено заявление в обслужващия ги топлорайон или в Централно управление на дружеството." уточняват от предприятието.




От "Топлофикация Враца" напомнят на клиентите, че след официалния край на отоплителния сезон трябва да проверят изправността на инвидуалните топломери, топлинни разпределители и водомери. "Един от най-често срещаните проблеми при уредите е изтощената батерия. В случай, че дисплеят на устройството им е изгаснал или цифрите се виждат бледо, клиентите трябва незабавно да се свържат с фирмата за дялово разпределение, която обслужва техния имот. Специалистите ще дойдат на място, за да бъде сменен уредът", посочват от дружеството.




"Съгласно Наредбата за топлоснабдяването водомерите в имотите подлежат метрологична проверка по реда на Закона за измерванията. Индивидуалните водомери за топла вода трябва да се проверяват на всеки 10 години. В случай, че след преглед на устройството е дадено предписание, е нужно то да бъде подменено с ново или същото трябва да бъде тествано в акредитирана метрологична лаборатория. Уредът може да бъде поставен само при наличие на удостоверение за годност," заявиха от дружеството.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева