От няколко години световната автомобилна индустрия се сблъсква със затруднения във веригата за доставки на полупроводници, а сега Lada се сблъсква и с проблема със санкциите

Свързани новини

11.04.2022 13:52

Войната и санкциите принуждават Lada да се откаже от модерните технологии: Политико

Видян 1570 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Как се удвоява стойността на Lada? Просто напълнете резервоара с бензин - гласи шегата от съветската епоха.




Фразата отдавна престана да бъде шега, тъй като компанията майка AvtoVAZ модернизира гамата си благодарение на инвестиции от чуждестранни производители на автомобили - последният от които е Renault. Но сега всичко това е изложено на риск благодарение на санкциите, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, пише Политико.


 


Резултатът е, че технологиите в автомобилите, произвеждани в обширния заводски комплекс на компанията в Толиати на река Волга, ще бъдат по-близки до тези, произведени в края на Съветския съюз, отколкото до тези, които се продават в Европа днес.




"Пазарът е в състояние на несигурност относно това как ще продължи работата", казва Евгений Есков, главен редактор на руския AutoBusiness Review. "Фабриката все още може да работи, но в нея ще се произвеждат модели от миналото. "


 


Например субкомпактният модел Granta ще бъде произведен без най-модерната електроника, така че няма да включва ABS, помощни средства за водача, системи за аварийна комуникация и дори въздушни възглавници. Освен това няма да има кислородни сензори в изпускателната система, което ще намали нивото на емисиите му от Евро 5 на Евро 2.


 


Блокът за управление на двигателя и неговият фърмуер ще бъдат опростени, а доставчиците на Renault ще бъдат заменени от руски компании, съобщи руското автомобилно издание Avtostat. За да позволи продажбата на такива примитивни автомобили, руското правителство ще трябва да облекчи техническите си стандарти.


 




Миналата година в Русия са произведени 1,56 милиона автомобила, а АвтоВАЗ заема 23% от пазара. Тази година ще бъде много различна, тъй като повечето чуждестранни автомобилни компании спират производството си, оставяйки производителя на Lada да доминира в продажбите.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,