Свързани новини

20.09.2021 09:24

Влошават се нещата за Кристалина с ново разследване

Видян 10829 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната банка реши да спре да издава доклада си Doing Business, след като разследване разкри, че родената в България ръководителка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и бившият български финансов министър Симеон Дянков са оказали натиск върху служителите да подобрят позицията на Китай в предишни класации, предаде OFFNews.bg.

„След като прегледа цялата налична информация за "Doing Business" , включително констатациите от минали прегледи, одити и доклада, който Банката публикува днес от името на съвета на изпълнителните директори, ръководството на Групата на Световната банка взе решение да прекрати "Doing Business“, се казва в изявление на Световната банка, цитирано от BGNES.

Георгиева беше най-популярният еврокомисар от България и беше заместник-председател на Европейската комисия при Жан-Клод Юнкер от 2014 до 2016 г. Впоследствие Георгиева зае високопоставен пост в Групата на Световната банка, като стана първият изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и Международната асоциация за развитие, започвайки от 2 януари 2017 г. Георгиева беше и временно изпълняващ длъжността президент на групата на Световната банка, когато тогавашният президент д-р Джим Йон Ким се оттегли в началото на 2019 г.

Дянков, който беше финансов министър в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 rosen 21.09.2021 07:33

    Гербаджиите даже и на световно ниво се прочуха с лъжи и кражби.Където стъпят очаквай мошеничество и корупция. Никой да не гласува за корумпогерб.

  • 006 Тихомир Томов 20.09.2021 20:45

    Другарката Сталинка преподаваше икономика във ВИИ " Мордохей Леви " София ! Сега помага на Капиталистите да удържат глобализма .

  • 005 Anonimna 20.09.2021 20:03

    И не мога да разбера: при всички далавери, мошеничества, явни корупционни схеми, изнесени факти за чекмеджета с пари и кюлчета, афери като "ало..." и още, и още ...как се намират заблудени душици да гласуват за ГЕРБ???

  • 004 ПЕНСИОНЕР 20.09.2021 12:36

    Интересен е в момента чата между тъй наречения главен прокурор и пи-арката на Борисов.Обръча се затяга.Разследването ще мине и през България и ще достигне и в Европейският Парламент.Ха,да ни е честито!!!Този не беше ли с ишияса,носят ме Мамо влачат ме,с два различни пантофа?

  • 003 Anonimen 20.09.2021 11:40

    Питам всички симпатизанти на ГЕРБ, много ли се кефите, че всеки герберски ръководител е корумпиран, може ли някой да ми посочи гербер НЕкрадец или НЕкорумпиран ? Ако се намери такъв моля за името за да го аплодирам ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци