Свързани новини

08.07.2021 17:34

Кристалина Георгиева: Най-сетне се вижда светлина в тунела

Видян 2790 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-накрая се вижда светлина в тунела и това се дължи на смелостта на пишещите политиките в региона. Това обяви в словото си по време на форума на инициативата "Три морета" , на която България е член, а в момента домакин, Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ), предаде Дневник.

Тя обяви прогнозата на институцията, че икономиките на страните от "Три морета" ще е в по-добра позиция от тези на страните от Западна Европа и равнището на БВП в тях ще достигне предкризисните си нива през тази година. С това икономиките в региона ще изпреварят другите по света, като се очаква растежът на БВП да е 3.8% - двойно повече от прогнозата за 15-те западноевропейски страни от ЕС. Според нея това се дължи на по-доброто управление на свиването на икономиките в резултат на пандемията. Икономиките на държавите от региона на "Трите морета" се свиха със средно 4 %, докато в Западна Европа свиването беше около два пъти по-голямо, допълни тя. "Очакваме да продължим да изпреварваме останалите държави със средно 1.5% по-висок растеж спрямо западноевропейските членки на ЕС", посочи тя. Това според нея ще даде възможност да продължи процесът по сближаване на доходите.

"Три морета" има много важен принос, защото инициативата набляга върху ключовата роля на инфраструктурата и свързаността в целия регион, обяви още Георгиева. Цитира изчисления на МВФ, според които 1 евро, вложено в развитие на инфраструктурата, се връща в икономиката като 1.7-2.50 евро. "Това в дългосрочен план


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 срам и позор 09.07.2021 09:08

    Сталинка е сериозен конкурент на Миглена Кунева по родоотстъпничество и служба на глобалните сили. И двете предадоха и продадоха интересите на Родината си и народа в собствен и чужд интерес. Кой и кога ще ги наказва?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в