Свързани новини

27.11.2020 09:24

Властта отказа да купи мед. хеликоптери

Видян 3298 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НС отхвърли предложение на БСП за отделяне на 25 млн. лева за покупка на два медицински вертолета , стана по време на гласуването на държавния бюджет за 2020 г.


Предложението е дошло от депутата от Левицата Дора Янкова и е било внесено на 13 ноември. В него се предлага да се направи капиталов разход в бюджета на здравното министерство за закупуването на два вертолета за спешна медицинска помощ по въздуха и реакции при кризи. Освен машините, трябва да се купи и медицинско оборудване за тях и съпътстващото оборудване.


По времето на обсъждането в пленарна зала Янкова е обяснила, че достигането от Родопите , например, София на човек, който има нужда от медицинска грижа, която не може да получи на място, отнема минимум 4 часа.


Предложението, обаче е било отхвърлено от мнозинството.



„България продължава да бъде единствената страна в Европейския съюз, която няма нито един медицински хеликоптер”,  заяви във ФБ  шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов.


„Депутатите не могат да отделят 25 млн. лв. от нашите пари за медицински хеликоптери, които могат да спасят нашия живот в извънредна ситуация, но могат да отделят минимум 23 млн. лв. за партийни субсидии”, констатира той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.11.2020 10:42

    За това пък много бъpзо гласуваха 3 милиаpда за бойни самолета на чеpтеж, 2 милиаpда за военни коpаба, като че ли се готвим за война пpи този гонецид, няколко милиаpда за саниpане, 1 милиаpд за холдинг за водите, а вода няма въпpеки, че непpекъснато поскъпва....това гpижа за хоpата ли е или геноцид и кpажба на десетки милиаpди?! Всичките закони и попpавки на упpавляващите негpамотни, но алчни калинки тpябва да се pевизиpат и пpоменят или отменят в името на живота на останалите бългаpи и дъpжава

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв