Двамата трябваше солидарно да заплатят на Миланов, който е граждански ищец по делото, 30 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Свързани новини

08.06.2023 17:07

ВКС отмени присъдата на Марешки и върна делото във Варна

Видян 709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд отмени присъдата на бизнесмена Веселин Марешки. Съдебният състав с председател съдия Антоанета Данова връща делото за преразглеждане на Варненски апелативен съд, става ясно от решението, с което "Сега" разполага.

През март м.г. апелативните съдии определиха 4-годишна ефективна присъда на Марешки, след като признаха него и подсъдимата с него Красимира Колева за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да плаща по 10 хил. лв. месечно, го заплашили с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение, създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност. Деянието им било придружено с унищожаване и повреждане на имущество, и е нанесло значителни вреди, съобщи съдът.


Колева бе осъдена на 3 години и половина затвор. Апелативният съд им определи и глоби: 8000 лв. за Марешки и 6000 лв. за Колева. Двамата трябваше солидарно да заплатят на Миланов, който е граждански ищец по делото, 30 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни