След като Асен Миланов отказал да им плаща, двамата подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция на пицарията и дори спрели електрозахранването ѝ

Свързани новини

12.04.2023 16:19

Делото срещу Марешки за изнудване отново влезе във Върховния съд

Видян 528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за изнудване срещу бившия депутат и лидер на партия Воля Веселин Марешки влиза за втори път във Върховния касационен съд, съобщава Сега. На 10 март миналата година той бе осъден на 4 г. затвор на втора инстанция от Варненския апелативен съд, а делото "пътуваше" до последната инстанция в София 13 месеца, като заседанието е насрочено за април.


Делото срещу Марешки и Колева бе образувано във Варненския окръжен съд през 2015 г., но започна едва през 2018 г. заради отводи на два съдебни състава. Марешки и Красимира Колева са обвинени, че в периода от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. се опитали да принудят наемателя на пицарията Ред хот във Варна да плаща наем 10 хил. лв. на тях, вместо на собственика на пицарията Тони Димитров, с когото е сключен договорът. Тони Димитров е бивш съпруг на Красимира Колева, като според държавното обвинение тя не успяла да получи по съдебен път собствеността върху пицарията и затова потърсила съдействие от Марешки. Той пък притежавал земя пред заведението.


След като Асен Миланов отказал да им плаща, двамата подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция на пицарията и дори спрели електрозахранването ѝ. Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към тогавашния общинския съветник от Варна Костадин Костадинов (лидер на партия Възраждане). Когато той отишъл на мястото, Марешки започнал да го снима с телефона си. В отговор Костадинов решил да направи същото, но в този момент бизнесменът се приближил и го ударил с юмрук в лицето пред присъстващите полицаи.
В предходно заседание апелативният съд изясни, че между Марешки и Костова е имало финансови взаимоотношения. Заради заем от 65 хил. лв., даден на Костова от Марешки, в полза на съпругата на лидера на Воля е била учредена договорна ипотека. Според прокуратурата именно паричното задължение е станало причина за действията на Марешки.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева