Основната критика на ВКП е, че първата инстанция е отказала да образува разследване срещу Терзийски

Свързани новини

15.02.2022 20:13

ВКП отмени отказа на спецпрокурорите да разследват Христо Терзийски

Видян 2247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Върховната касационна прокуратура (ВКП) е отменила отказа на Специализираната прокуратура да образува разследване по сигнал за участие в организирана престъпна група срещу бившия директор на полицията, ексвътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Христо Терзийски.




Това става ясно от постановление на ВКП, издадено на 21 януари, с което Свободна Европа разполага. Произнасянето на най-висшата прокуратура е по жалба на дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР.




В средата на декември миналата година вътрешното министерство официално съобщи, че атакува пред ВКП отказ на спецпрокруатурата да разследва Терзийски. Той е постановен на 6 януари и е потвърден от Апелативната специализирана прокуратура на 22 март 2021 г.




Сега последната инстанция в държавното обвинение отменя тези две постановления и връща казуса за ново произнасяне на спецпрокуратурата. ВКП ѝ разпорежда да прецени “всички материали, относими към преписката”, и да направи “правилни и обосновани правни изводи”.




Този развой на случая означава, че сега спецпрокуратурата може отново да разгледа доказателствата и да откаже да образува разследване срещу Терзийски, но може и да промени мнението си и да образува досъдебно производство.




Основната критика на ВКП е, че първата инстанция е отказала да образува разследване срещу Терзийски “при липса на мотиви, въз основ на които да може да се направи обективна преценка за наличие или липса на данни по преписката за извършено престъпление от общ характер”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева