Свързани новини

14.08.2021 13:30

ДБ иска съд за М.Маринов и Хр.Терзийски

Видян 2911 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник прокуратурата ще провери дали излъченото в НС видео с брутални кадри на насилие от полицаи над протестиращи е било обект на анализ от държавното обвинение. Ако не е било, прокуратурата ще се самосезира, за да го провери, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата пред Сега.

Досега прокуратурата не е реагирала на излъчените в НС кадри. Няма данни и да е образувано разследване срещу полицаите биячи. Говорителката на главния прокурор Сийка Милева заяви днес пред "Сега", че не е гледала кадрите, тъй като е в отпуск, и че ще коментира в понеделник.

Вътрешните министри от последното правителство на ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски трябва да бъдат съдени. Това заяви на свой ред депутатът от "Демократична България" (ДБ) Ивайло Мирчев пред "Нова телевизия", коментирайки разпространените кадри на полицейско насилие над протестиращи.

"Далеч съм от мисълта, че всички български полицаи се държат така. Наказания трябва да поемат тези, които пряко ги управляваха. Това бе политика на вътрешните министри на ГЕРБ. Тези хора в момента са депутати. Те трябва да бъдат изправени пред съда и да бъдат разследвани. Не редовите полицаи носят отговорност за това", каза с остър тон Мирчев, който също участваше в протестите.

Това бе и едно от първите мнения на политици по въпроса, след като вчера по темата говори депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" Николай Хаджигенов, който е и председател на парламентарната комисия, занимаваща се поведението на полицията по време на протестите през лятото на 2020 г.

Извън това Ивайло Мирчев заяви готовността на ДБ да преговаря в рамките на третия мандат за съставяне на правителство с ясно поставени цели, което да работи в следващите 6-8 месеца, докато бъде премината зимата и след това да се състоят нови избори през пролетта на 2022 г. От ДБ настояват да седнат предварително на една маса с парламентарните сили, с които може да бъде сформиран кабинета, за да изяснят програмата на този кабинет. Проявено бе и желание за нови преговори с "Има такъв народ", ако те "превъзмогнат пубертетския си период". Той разкри още, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.08.2021 20:02

    Всички искаме съд за ,,геройте,,полицай от кадрите под колоните на МС.

  • 001 Anonimen 14.08.2021 16:06

    И не само ДБ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец