Свързани новини

14.08.2021 08:00

Всички кадри с полицейско насилие ще бъдат разследвани, обяви премиерът

Видян 2104 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че всички кадри, разпространени на парламентарната комисия за насилието по време на протестите миналата година, ще бъдат разследвани. По време на посещението си в Банско той добави, че видео материалите са обезпокоителни, предаде Дневник.

"Без да съм видял кадрите разбирам, че става въпрос за полицейско насилие, което не трябва по никакъв начин да се поощрява. Работата на правоохранителните органи е да осигуряват реда, а не да се саморазправят с протестиращи или друг вид хора, които нарушават обществения ред, ако това е била причината. Всички тези кадри, които вече са публикувани, ще бъдат разследвани", каза Янев, цитиран от "Нова телевизия".

По-рано днес по време на извънредно заседание на комисията за разследване на полицейското насилие и подслушването в парламента с председател един от организаторите на антиправителствените прояви от миналата година - адвокат Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме", бяха показани клипове от камери, които досега не бяха разпространявани.

На тях се вижда как полицаи бият протестиращи в една от първите размирни вечери на протестите от миналата година - 10 юли. Те дори си позволяват да удрят хора, които са на земята и с поставени белезници.

Янев коментира ситуацията в Афганистан. Според него тя може да стане много опасна и да предизвика голяма бежанска вълна, която ще се отрази на границите на Европейския съюз. Именно заради това са необходими по-строги мерки по охрана на границата. Той коментира и исканата от правителството актуализация на бюджета.

"Отговорността до голяма степен е на депутатите да преценят дали и как да го направят. Ако в този процес те имат решимост да водят такъв дебат или им е необходимо повече време с бавене на мандатите, това е технология, която те могат да направят, аз не мога да кажа как да стане", каза премиерът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.08.2021 10:07

    И най-важното умишленото им дълбоко замразяване и скриване от обществото. Потърпевшите да съдят до дупка шофьора на Мето и неговите подчинени, въпреки че всичко е замислено от сикаджийската престъпна и крадлива мутра

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.