Свързани новини

11.04.2016 13:40

Вицепрезидентът: Защо властите мълчат за наглостта на турците при ДОСТ?

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ. В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от Външното министерство няма реакция по този въпрос, съобщи БНР.
Повод за критиката станаха думите на заместник-председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, който заяви, че България е част от Турция. Тази шокираща новина само в 19 минути бе на първа страница вчера. „Където и да се говори турски език, за нас това място е част  от нашата роднина“, каза още Ялчън.



Припомняме, че само преди 4 месеца турският премиер Ахмет Давутоглу, също в София, нарече България: "Румелия". И тогава нямаше реакции от властите. Това се случи на закрита за българи среща в резиденцията на турския посланик, на която обаче са били комшийските медии. Записите с изказването му бяха излъчени от турските телевизии. Румелия е името на бившата османска провинция в южните ни земи. На други официални срещи с български представители в София Давутоглу наричаше България "Булгаристан", което също е обидно, тъй като родината ни си има име. Освен това, в изказването пред турците в София премиерът на комшиите заплаши, че ще търси сметка на всеки, който посегне на ислямски сгради у нас. Сякаш не съществува държавен суверенитет на България.



Според Попова не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи. „По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ“, каза вицепрезидентът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което