Радев и Въонг Дин Хуе

Свързани новини

25.09.2023 14:38

Виетнам е доверен и важен партньор в Югоизточна Азия: Радев

Видян 739 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виетнам е доверен и важен партньор в Югоизточна Азия, с който ни свързват отношения на искрено приятелство и взаимно уважение, които имат богата история в повече от седем десетилетия. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата му на „Дондуков“ 2 с председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе. Той е на посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Горди сме, че от 60-те до 80-те години на миналия век близо 30 000 виетнамски граждани получиха образование в наши висши учебни заведения или професионална квалификация в България, като те допринесоха за изграждането на съвременен Виетнам, каза държавният глава. Според него това е една много добра основа, на която да бъде изградено истинско и ефективно стратегическо партньорство в различни области от взаимен интерес.

Визитата е важна стъпка в укрепването на традиционно приятелските отношения между България и Виетнам в посока изграждане на стратегическо партньорство чрез укрепване на диалога на високо политическо ниво, коментира Радев.

Особено сме впечатлени от високия икономически ръст, който поддържате в продължение на години, каза президентът. Засиленият политически диалог през последните години е важна предпоставка за активизиране на двустранните икономически отношения в редица области като енергетика, промишленост, високотехнологично земеделие, туризъм, медицина, фармация, информационни технологии, каза Радев.



  Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към