Свързани новини

26.08.2011 09:54

Вече не можем да крием пари в швейцарски банки

Видян 1516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството одобри проект на нова спогодба между България и Швейцария за избягване на двойното данъчно облагане на доходите, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.


Министърът на финансите беше упълномощен да води преговорите по нея и да подпише документа при условията на последваща ратификация.


Действащата между България и Швейцария Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане е подписана през 1991 г. при коренно различни икономически отношения и правна регламентация.

 

Поради това тя съдържа определени празноти и противоречия със сегашното данъчно законодателство, които водят до невъзможност за България да реализира данъчните се правомощия по отношение на някои доходи и данъчно задължени лица, се отбелязва в съобщението.


Съществен пропуск в действащата спогодба е липсата на разпоредба за обмена на информация между двете държави, което води до частично блокиране при прилагането й. В проекта на новия документ обменът на информация вече присъства.


Включването на текстовете за банковата тайна ще създаде възможност за обмен на банкова информация за данъчни цели и ще осигури условия за прозрачност и възможност за предприемане на резултатни действия в борбата с изпирането на пари, данъчните измами и отклонението от данъчно облагане.


Наличието на актуална спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария е много важно и от гледна точка на реципрочност и баланс при защита на интересите на нашата страна при получаването на инвестиции от Швейцария, се посочва още в документа. 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,