Опозицията в лицето на Възраждане, БСП и ИТН няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г., стана ясно от становища на трите партии.

Свързани новини

13.11.2023 09:37

Възраждане, БСП и ИТН бойкотират бюджета

Видян 940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опозицията: Възраждане, БСП и ИТН няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г., стана ясно от становища на трите партии.


"Големият въпрос е откъде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 млрд. лв., в никакъв случай не ни успокоява, защото броят на несъбираемите вземания - за 1 г. стигнаха от 10 на 17 млрд. лв., което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата. А, може би, показва друго , че МФ нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари "под масата", коментира във Велико Търново лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.


“По отношение на бюджета БСП има много принципна позиция и няма как да подкрепим вдигане на данъци, закона донос-бонус, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства”, коментира пред Nova News зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.
„ИТН няма да подкрепи бюджета на Асен Василев, защото той е изключително некадърен финансов министър", коментира пред журналисти шефът на ПГ на партията Тошко Йорданов.


„Това е трети глупав бюджет, който вкарва в държавата, и откакто е финансов министър, ние сме във финансов дефицит и инфлация, тоест повишаването на цените на всичко е в пъти по-голямо и хората са в пъти по-бедни”, коментира той. И от ИТН са категорични, че т.г. ще завърши с финансов дефицит.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.