Свързани новини

15.11.2021 10:19

ВАС решава за ръчното броене

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд (ВАС) разглежда днес делата по жалбите на Демократична България (ДБ) , Изправи се БГ! Ние идваме и Продължаваме промяната (ИБГНИ) заради решението на ЦИК от късно снощи да бъдат броени 100% от разписките от машинния вот. Комисията взе това решение в петък в 21.20 ч., по предложение на зам.-шефа Емил Войнов от БСП. "За" гласува цялата Новата Тройна коалиция на БСП, ГЕРБ и ДПС, за която 19’ оповестихме първи преди месец. Това са 12 души (4 от ГЕРБ, тримата от БСП, 2 от ДПС и 3 от ИТН, а 2 от ДБ и участникът от ИБГНИ се обявиха против.
Напомняме, че още на 4 ноември  т.г. магистратите вече отмениха решението на ЦИК в частта, в която бе предвидено след броенето на контролните разписки. Комисията обаче игнорира решението. Съдът  не отрече правото на ЦИК да назначава контролно преброяване, но посочи, че това няма никакви правни последици. Контролното преброяване е само информативно, не отчита резултата от машинното гласуване., посочиха магистратите.
Eдинcтвeният дoĸyмeнт, yдocтoвepявaщ peзyлтaтa oт глacyвaнeтo e пpoтoĸoлът, ĸoйтo ce oтпeчaтвa oт мaшинaтa, посочи съдът. В този смисъл броенето на 100% от бюлетините, взето на  принципа “страх лозе пази“, няма никаква правна стойност, коментираха юристи.



Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби