01/02

Свързани новини

12.11.2021 17:06

Нинова саботира изборите с писмен зов за оспорване, ЩЕ СГАЗЯТ ЛИ ЗАКОНА ЗАРАДИ НЕЯ ЧЛЕНОВЕТЕ НА СИК ОТ БСП, ОТГОВОРНОСТТА ЗА НЕЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ Е ЛИЧНА (Документи)

Видян 5778 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова иска червените в секционните комисии да преброяват всички контролни разписки, въпреки решението на Върховния административен съд и Изборния кодекс. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК! Всъщност, никакви основания за "съмнения" и "недоверие" няма - на последния вот, проведен изцяло машинно, грешки на машините нямаше, а само в 1% от секциите, където се гласуваше с бюлетини, имаше невалидни. Купеният и контролираният вот бяха сведени също до 0, а в малцинствените секции, които дават властта на Статуквото,  активността беше смайващо ниска. На избори само с бюлетини недействителните гласове бяха от 400 000 до 600 000, т.е. от 12% до 20% от всички. Имаше много техники за превръщането на редовни в невалидни бюлетини.Нинова за пореден път действа в очевиден сговор с ГЕРБ и ДПС с настояването за броенето на разписките, което естествено не мина в съда и дори в ЦИК, като всъщност всичко това се прави, за да се създаде истерия седмица преди втория тур на президентските избори и Румен Радев да ги загуби. Или поне   бъдат публично опорочени. Вече цяла година новата Тройна коалиция работи против него, като дори се опита в края на 2020 г. да противопостави срещу него вицето му Йотова, но планът не успя заради нейната принципна позиция. Такова развитие с истеризация около вота, без разумен повод, само по внушения, не е в интерес на страната, която ще бъде посрамена в международен план, а демокрацията и институциите ще бъдат дискредитирани във вътрешен. Но Статуквото е решено на всичко, за да запази властта си, за пръв път застрашено реално.


Според указанията на самата ЦИК, които също противоречат на решението на ВАС и на изборния кодекс, преброяването ще се извършва в 30% от секционните избирателни комисии, като - за да докаже, че служи на ГЕРБ, ДПС и БСП гласува след Окръжното на Нинова, да се броят бележките от машините във всички секции, нищо че е и незаконно, и противно на съдебното решение на ВАС, който не им дава никаква тежест - най-малкото, което това ще постигне е забавяне на изборните резултати. То НЯМА да има никакво значение за валидността на вота. Но ще бъде използвано за "медийно правосъдие" в контролираните средства за осводемяване, начело с 3-те национални телевизии. Настояването на Нинова и обяснението й, че няма проблем дори останалите членове на секционни комисии, извън червените, да не искат, да се вписва в протоколите протест срещу броя гласове е лишено от друга логика. Това издава страховете й от разгром на партията, която според проучването на Маркет Линкс, агенцията с най-близка прогноза на предходните избори, взема 12%. Другите 2 професионални агенции - Екзакта и Алфа, също й дават трето място. Самата Нинова е пета в двата района, където кандидатства като водач - непосетения от нея и в тази кампания 25-и МИР - София и Варна. Пета позиция се очертава според проучванията и в Пловдив, където тя нарочно се отказа, за да не бъде виновна, особено след оттеглянето на проф. Иво Христов от листата. В Бургас БСП миналия път изгуби 20% от гласовете си и мина на четвърта позиция за първи път в историята си, а сега се е отправила към петото място. Така борбата за бронза ще бъде тежка за БСП, а направи ли трето поредно електорално дъно от 75 г. насам, Нинова ще трябва да подаде оставка.


Юристите казват, че никой няма право да дописва изборния кодекс и решението на Върховния съд. Но пък Нинова, уж също юрист, налага на своите  саботаж, дописващ закона - да се иска оспорване на всяка цена, което е неправомерно. Също така правниците са категорични: Членовете на секционните комисии са длъжности лица, нямат право да погазват закона по никакъв начин и носят ЛИЧНА АДМИНИСТРАТИВНА И НАКАЗАТЕЛНА отговорност за нарушенията си.


 


Радостина Тонева 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 15.11.2021 13:14

    Корнелия Нинова обича лукса – дрехите й са Marina Rinaldi, бижутата на Van Cleef&Arpels започват от €5000,политиката и се отразява много добре на фона на "гимнастическите" и умения на "успоредка" конструирана от Тиквата ! А ето ги и нейните патерици в БСП: 1 - Депутатът Атанас Зафиров,станал популярен с недекларирания апартамент в луксозна сграда в София, 2 - Народният представител Георги Свиленски –бившият съпруг на Първата дама Десислава Радева, който неистово ревнува президента Румен Радев, 3 - Проф. Георги Михайлов,който има дело за 20 млн. лева злоупотреби, 4 - Вяра Емилова, бивша секретарка на Гущеров, шеф на Фондация Дума и на партийната кабеларка БСТВ, 5 - Крум Дончев, пари състезателят, спряган като неустоима емоционална слабост на Нинова, 6 - Ели Спасова, бивш полицай, дължащ кариерата си на Цветан Цветанов и на роднинската си връзка с Атанас Фурнаджиев (БФС), 7 - Варненският милионер Борислав Гуцанов, наричан „медузата от БСП”, 8 - Мултимилионерът Георги Гергов – Свинаря на Гоце, изключен от БСП през януари, но вече реабилитиран заради готвената коалиция с ГЕРБ и неговата близост до Бойко Борисов. Спойката между Корнелия и Георги става в… аварийното платно на магистрала „Тракия”през юни, 9 - Валерия Велева,позната в медийната гилдия като Мадам В, направила кариера от хигиенистка до водещо перо във вестникарска група със затихващи функции, е топлата връзка на Корнелия Нинова с ДПС и лично с лидера на партията.

  • 006 Anonimen 13.11.2021 12:48

    Нинова винаги е била част от статуквото.

  • 005 сара 13.11.2021 11:00

    Нинова разколеба из основи доверието на хората в БСП, отблъсна много привърженици. Относно по-долу изказано мнение - тя никога не е сърбала никаква попара на ГЕРБ защото са я дробили предимно заедно.

  • 004 Anonimen 13.11.2021 09:29

    Крайно време е да бъдат захвърлени на боклука паразитите и от БСП. Заедно с крадците от ГЕПИ, крадоха и лъгаха, а пред камерите и пред хората се правиха на опозиция. За 31 г. освен че станаха милионери от залъка на бедните българи друго нищо не са направили. А какви интереси защитават? На работниците ли, на бедните ли, на работодателите ли ? Те нямат и идейна подкрепа.

  • 003 Anonimen 12.11.2021 23:38

    Ще остане без цветя Нинова!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.