Свързани новини

14.07.2021 12:30

ВАС отмени повишаването на още трима съдии във ВКС

Видян 2659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд (ВАС) отмени повишаването на още трима съдии, този път в Гражданската колегия на Върховния касационен съд (ВКС). Става дума за Десислава Попколева и Таня Орешарова от Софийския градски съд (СГС), както и Мария Христова от ОС-Варна, които бяха повишени по реда на чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт, предаде news.lex.bg.

Според този текст „в 9-месечен срок от приключване на предходната конкурсна процедура с решение на съответната колегия на Висшия съдебен съвет и при наличие на освободена длъжност в орган на съдебната власт, съответната колегия на Висшия съдебен съвет приема решение за назначаване на следващия по ред кандидат в конкурса за повишаване или за преместване, получил крайна оценка в конкурсната процедура, не по-ниска от много добър „5,00“.

Основният аргумент на тричленния състав на ВАС с председател и докладчик Румяна Папазова и членове Хайгухи Бодикян и Юлия Тодорова отново е свързан с неправилно изчисляване на 9-месечния срок за повишаване по вече приключен конкурс, в какъвто смисъл наскоро се произнесе друг състав на ВАС, но по отношение на конкурса за Наказателната колегия на ВКС.

Става дума за три места за заемане чрез конкурс за повишаване в Гражданската колегия на ВКС, обявен на 2 януари 2018 г. След проверка на всички документи, конкурсната комисия оцени и класира кандидатите. По-късно Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет назначи тримата, заели


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци