Борисов подчерта, че въпросът за външния министър може да провали ротацията.

Свързани новини

07.02.2024 10:59

Въпросът за външния министър може да провали ротацията: Борисов

Видян 905 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Те заявиха, че няма да отстъпят, аз не виждам повече компромиси назад, които може ГЕРБ да направи", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар пред БНТ на неразбирателството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС кой да поеме поста на външен министър след ротацията.

Борисов подчерта, че въпросът за външния министър може да провали ротацията.

    "Сътресения в сглобката няма, спорове много. Не виждам как тази работеща структура би могла да бъде заменена с нещо по-добро, имайки предвид и служебните правителства. За разлика от колегите, аз внимателно си меря думите. Всички проблеми в изказванията на опозицията са свързани с непремерени думи или действия. След това много трудно се отричат, много трудно се перифразират. За разлика от тях, аз днес няма да чертая червени линии. Поставянето на червени линии с нищо не помага за взимането на крайно решение."

    "Неслучайно казах, че в края на краищата и ротацията не е на всяка цена и не може да влизаме и говорейки, да чуваме от медиите за поставени условия или червени линии, които ако не станат - пада правителството. Цитирам колегата Петков, който каза, че тяхното решение на тяхната група партии е ако Денков не е външен министър, да няма такава ротация.


В меморандума, който сме подписали, ясно е описано, че г-н Денков е един безспорен, много добър вицепремиер и министър на образованието, това го има в програмата. Те казват, на нас ни трябва външно министерство, за да имаме излаз към света, сиреч във външната политика. Контрааргументът ми е, че когато Асен Василев предложи група министри сега само от ПП - това не е ли излаз в сферата на икономиката, енергетиката, на финансите. Когато министър Василев участва на ЕКОФИН - един от най-важните съвети не е ли излаз?


Когато министърът на отбраната в тази воюваща обстановка в света, участвайки в НАТО и ежедневно разговаряйки с най-силните евроатлантически партньори - това не е ли излаз? Като добавим и икономиката, и регионалното министерство, и земеделското министерство, и спортното министерство, министърът на околната среда, на образованието..."

Борисов коментира какъв може да е изходът от ситуацията.

    "Изходът е Мария Габриел да е премиер и външен министър, а Денков да си остане вицепремиер и министър на образованието."

    "Как си представяте при това положение - всички важни министри и зам. министри на ПП-ДБ и Мария като кукувица седи в Министерски съвет и Асен Василев, който си командва сега в Щатите всички министри, тя трябва да му се моли всеки ден. Как си го представяте това?"

Борисов е категоричен, че няма да излъчат друг човек от ГЕРБ за поста на външен министър освен Мария Габриел.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че позицията на ДПС на срещата, която е проведена в неделя с партньорите от управляващото мнозинство, е, че "те не желаят нито министри, нито зам.министър, никакво участие в правителството".








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.02.2024 11:47

    Безграничната алчност, съчетана с некадърност ще провали всички тия псевдо политици! Което си е успех за България, макар и на висока цена!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион