По време на ротацията трябва да има минимални трусове в управлението, а пълната размяна на постовете между Денков и Габриел ще запази най-добре лицето на България навън. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Свързани новини

07.02.2024 11:17

ПП: Денков да поеме МВнР след ротацията с Габриел

Видян 559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По време на ротацията трябва да има минимални трусове в управлението, а пълната размяна на постовете между Денков и Габриел ще запази най-добре лицето на България навън. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той се обяви против идеята на ГЕРБ Мария Габриел да съвместява постовете на министър-председател и министър на външните работи.

    "За нас ротацията означава пълна ротация между Габриел и Денков като най-логично е и ние заставаме твърдо зад това, че Габриел трябва да е премиер на България. Но като премиер, това е тежка задача и не мислим, че трябва да се съвместява с външен министър.

    Аз знам какво означава да си премиер - означава да имаш отговорност към всички министерства и тази задача е толкова тежка, че по никакъв начин не е хубаво да се съвместяват двете роли. Неслучайно в ЕС няма премиер, който да е външен министър. Освен това в ЕС много формати само за външни министри и ще е странно българският премиер да е на тези формати или пък да нямаме представителство там.

    Затова мисля, че те са много добър екип, заставаме зад Габриел, тя ще бъде добър премиер. Но вярваме, че специалният статут на акад. Денков и Габриел може да бъде запазен най-добре и лицето на България да е едно, независимо от ротациите, ако те си сменят пълните позиции - вицепремиер и министър на външните работи да бъде акад. Денков и премиер с пълни правомощия на премиер да е Мария Габриел", посочи Кирил Петков.


Снимка: bgonair



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей